Politic

Demisii și demiteri la înalt nivel în scandalul azilelor groazei. Când ar urma să i se decidă soarta Gabrielei Firea

schedule 14 iul. 2023, 06:21

Demisii și demiteri la înalt nivel în scandalul azilelor groazei. Când ar urma să i se decidă soarta Gabrielei Firea
Foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Demisii la cel mai înalt nivel și percheziții ale mascaților, în scandalul azilelor groazei, „rușinea națională”, după cum a numit-o președintele Klaus Iohannis. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a renunțat joi la funcția de ministru al Muncii. În interiorul PSD se discută ca gestul să fie repetat și de către ministrul Familiei, Gabriela Firea. O decizie în acest sens ar urma să fie luată luni. 

Azilele groazei: soarta Gabrielei Firea la Ministerul Familiei. Luni ar putea fi luată o decizie în acest sens

„Sunt convins că aceasta este reacţia firească a unui decident politic într-o asemenea criză”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Este o reacție care până joi nu era luată în calcul de Marius Budăi. Întrebat zilele precedente de către jurnaliști dacă își va da demisia, ministrul Muncii a răspuns scurt: „Mulțumesc pentru întrebare!”. 

„Toată lumea crede că căminele astea sunt la Ministerul Muncii, dar nu sunt la Ministerul Muncii. Nu ştiu de ce nu înţelegeţi odată?!!!”, a spus Marius Budăi, fostul ministru al Muncii.

În locul său ar putea veni Simona Bucura-Oprescu, președintele Comisiei de Administrație de la Camera Deputaților, sau Vasilica Robu, secretarul general al casei de Pensii. 

Demisia lui Budăi a fost urmată de o altă plecare de la vârful instituțiilor de protecție socială. Mădălina Turza, șefa Departamentului pentru responsabilitate socială comunitară și grupuri vulnerabile din Guvern, a fost eliberată din funcție. 

Marcel Ciolacu i-ar putea cere demisia Gabrielei Firea

În interiorul PSD s-a discutat și despre o posibilă demisie a ministrului Familiei, Gabriela Firea, care ar urma să facă acest pas luni, dacă partidul îi va cere. Prim-ministrul a vorbit însă despre acest lucru direct cu aceasta.

Ştefan Godei, patronul centrului de îngrijire din Voluntari în care beneficiarii erau bătuţi şi umiliţi, a fost angajat ca şofer la Primăria Capitalei dar şi la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea. 

La Primăria Capitalei bărbatul din acest dosar nu a fost șoferul meu, ci a lucrat ca șofer la Administrativ și pentru alte persoane. Nici la Senat nu a fost șoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat, a menționat ministrul. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---