Politic

Programul de guvernare PSD este gata. La ce măsuri nu renunță social-democrații

schedule 12 mai 2023, 09:30

Programul de guvernare PSD este gata. La ce măsuri nu renunță social-democrații
LCV / Shutterstock

Până la rotativa guvernamentală a mai rămas puțin timp, iar PSD a pregătit deja programul de guvernare pentru a-l face public.

PSD a pregătit programul de guvernare

PSD este cu tema pentru acasă făcută. Programul de guvernare este gata pentru a fi făcut public. Social-democrații au câteva măsuri la care nu vor să renunțe. Printre acestea se numără măsurile care fac referire la scăderea prețurilor alimentelor de bază.

De asemenea, câțiva dintre pilonii de bază ai programului de guvernare PSD reprezintă măsurile pentru agricultori, industria alimentară și domeniul construcțiilor. 

Chiar dacă PSD nu a preluat încă guvernarea, una dintre măsurile propuse de aceștia a intrat deja în practică. Este vorba despre scăderea prețului laptelui. Laptele produs în țara noastră, cu un preț de peste 7 lei și grăsimi între 1,5% și 3,5%, ar fi trebuit să se ieftinească de la data de 1 mai, pentru șase luni.

PSD se gândește la o plafonare a adaosului comercial pe lanțul de producție

Și se pare că aceasta nu va fi singura măsură de acest gen, potrivit social democraților. Măsuri asemănătoare vor fi luate și pentru alte produse derivate din lapte, precum brânzeturile sau iaurturile.

Ba mai mult de atât, cei de la PSD iau în calcul și o plafonare a adaosului comercial pe lanțul de producție, pentru produsele de bază, dar și determinarea comercianților să micșoreze procentul taxei de raft, de asemenea pentru produsele de bază.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că recent s-a semnat un amendament prin care la toate tipurile de alegeri din România, femeile trebuie să constituie minimum 30% dintre candidați.

Acesta a mai menționat că amendamentele semnate completează prevederile proiectului de lege cu privire la instituirea unei cote de reprezentare de minimum 30% la alegerile locale şi în conducerea corporativă a întreprinderilor publice.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---