Social Educație

Ciolacu: „Educația este și va rămâne o prioritate pentru acest Guvern”

schedule 19 iun. 2023, 16:11

Ciolacu: „Educația este și va rămâne o prioritate pentru acest Guvern”
LCV / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a luat decizia corectă de a anula negocierilor pentru formarea cabinetului său în timp ce profesorii au declanșat greva generală, menționând că „educația este și va rămâne o prioritate” pentru guvernul pe care îl conduce.

Ciolacu a anulat negocierilor pentru formarea cabinetului său în favoarea examenelor naționale

Premierul Marcel Ciolacu le-a urat mult succes elevilor care susțin Evaluarea Națională începând de astăzi. Oficialul spune că a luat o decizie corectă atunci când a decis să renunțe la negocierile pentru formarea cabinetului său și au cedat în fața educației pentru ca elevii să poată să își susțină în liniște și pace examenele.

„Mult succes tuturor elevilor care încep astăzi Evaluarea Națională! Am luat decizia corectă atunci când am lăsat deoparte discuțiile politice pentru ca elevii să își poată da astăzi examenele la timp”, a transmis șeful Guvernului într-o postare pe Facebook.

Liderul PSD a menționat că „educația este și va rămâne o prioritate pentru acest Guvern”. 

Anterior, Marcel Ciolacu a cerut amânarea negocierilor pentru formarea viitorului său cabinet, din cauza grevei și protestelor din Educație. Din această cauză, au început tensiunile în Coaliție.

„Am promis că nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor”

„De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea țării și buna guvernare, astfel încât românii și economia româneasca să treacă mai ușor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. Este clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor”, a susținut Marcel Ciolacu atunci, într-o postare pe Facebook. .

Prin urmare, șeful PSD a ajuns la concluzia că „în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale”, iar „până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată”.

„Coaliția are datoria să se reunească în primul rând pentru urgențele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluțiile sustenabile și un termen clar pentru noua lege a salarizării”, a mai susținut Ciolacu.

În perioada grevei generale declanșate în sistemul de educație din România, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu propunerea să se suspende negocierile pentru viitorul cabinet al Guvernului, ca mai apoi Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL și membru în delegația de negocieri, să lanseze un atac la adresa minștrilor PSD.  

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---