Politic

PSD și PNL anunță comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, conform dorinței majorității românilor

schedule 21 feb. 2024, 12:24

PSD și PNL anunță comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, conform dorinței majorității românilor
CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
PSD și PNL plănuiesc să comaseze alegerile europarlamentare cu cele locale, decizie susținută de majoritatea românilor conform unui sondaj Avangarde.

În urma unor cercetări sociologice și a unui sondaj realizat de Avangarde, PSD și PNL au anunțat o decizie comună privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Conform datelor obținute, mai mult de 60% dintre români susțin această comasare și își doresc o continuitate și stabilitate în guvernare.

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, a subliniat că românii sunt în favoarea unei guvernări coerente, iar Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a confirmat seriozitatea cercetării, menționând că sondajul a implicat 2.800 de persoane. Sondajul Avangarde, realizat pe 19 și 20 februarie, indică că 53% dintre respondenți sunt de acord cu comasarea alegerilor, în timp ce 66% consideră că viitorul Guvern al României ar trebui să asigure majoritatea constituțională și stabilitatea politică.

Decizia privind strategia comună pentru alegeri a fost discutată și va fi validată în ședințele interne ale PSD și PNL, urmând ca anunțul oficial să fie făcut de liderii celor două partide, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Conform unor surse politice, se preconizează că alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare pe 9 iunie, iar cele două partide vor candida pe liste comune la europarlamentare.

În ceea ce privește alegerile locale, se discută posibilitatea unor înțelegeri punctuale, astfel încât fiecare partid să obțină victorii strategice la nivelul administrației locale. De asemenea, se ia în considerare posibilitatea mutării alegerilor prezidențiale mai devreme. Liderii coaliției de guvernare urmează să facă anunțul oficial cu privire la aceste schimbări după ședințele partidelor, anunț programat pentru ora 19.00.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---