Politic Locale

Competiție electorală intensă pentru Primăria Capitalei: PSD și PNL ar putea merge cu candidați separați

schedule 12 mar. 2024, 08:26

Competiție electorală intensă pentru Primăria Capitalei: PSD și PNL ar putea merge cu candidați separați
Foto: Bogdan Totoran/Shutterstock
PSD și PNL iau în considerare candidați separați pentru Primăria Capitalei, cu Firea favorită la PSD.

În contextul alegerilor pentru Primăria Capitalei, partidele PSD și PNL iau în considerare posibilitatea de a avea candidați separați. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat că, în urma analizei cifrelor, direcția de a merge cu candidați proprii pare cea mai viabilă, având în vedere dificultatea de a atrage electoratul partenerului către un candidat unic. O decizie finală în acest sens urmează să fie anunțată.

Gabriela Firea este favorita PSD pentru candidatura la funcția de primar general al Capitalei, în timp ce PNL încă nu și-a anunțat candidatul. În acest peisaj electoral, actualul primar general, Nicușor Dan, consideră că o candidatură separată a Gabrielei Firea și a lui Cristian Popescu Piedone i-ar avantaja șansele de realegere, bazându-se pe rezultatele unui sondaj comandat de echipa sa, care indică o împărțire a voturilor între cei doi.

Romașcanu a subliniat complexitatea peisajului electoral bucureștean și necesitatea unei analize atente în luarea deciziilor. De asemenea, a menționat că, deși pentru lista comună la europarlamentare sondajele arată un procent de 51% din voturi, scorul ar fi mai mic în cazul unui candidat comun la Primăria Capitalei. Astfel, PSD și PNL se gândesc să meargă cu candidați proprii la București, iar pentru PSD, Gabriela Firea este cea mai calificată pentru această poziție.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---