Politic

Marcel Ciolacu explică decizia PSD și PNL de a merge cu candidați separați la Primăria Capitalei

schedule 23 apr. 2024, 13:12

Marcel Ciolacu explică decizia PSD și PNL de a merge cu candidați separați la Primăria Capitalei
CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
Marcel Ciolacu explică retragerea lui Cîrstoiu și susținerea Firea și Burduja pentru Primăria Capitalei, decizie luată pentru a aduce soluții la problemele Bucureștiului.

Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a oferit primele explicații în urma deciziei coaliției de guvernare de a retrage candidatura lui dr. Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei și de a susține candidaturile separate ale Gabrielei Firea din partea PSD și Sebastian Burduja din partea Partidului Național Liberal (PNL). Ciolacu a descris decizia ca fiind una dificilă, dar necesară pentru a oferi bucureștenilor o alternativă la problemele cu care se confruntă orașul, precum frigul, mizeria, poluarea și traficul blocat.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, însoțit de o fotografie cu el și Gabriela Firea, Ciolacu a subliniat că Bucureștiul are nevoie de un primar cu experiență în administrație, capabil să rezolve problemele capitalei încă din prima zi de mandat. El a menționat că Gabriela Firea, președintele organizației PSD București, este cea mai bună opțiune pentru cetățenii care doresc mai puțin spectacol și mai multe soluții practice.

Decizia de a merge pe candidaturi separate a fost luată după 14 ore de discuții în cadrul unei ședințe a conducerii Coaliției, care a avut loc luni dimineața. Surse politice au indicat că motivele din spatele acestei schimbări au fost slabele șanse ale lui Cîrstoiu în cursa electorală, așa cum au indicat sondajele și percepția la nivelul electoratului. În plus, o investigație a relevat că managerul spitalului public, dr. Cătălin Cîrstoiu, lucra și la clinica privată a familiei sale, o practică interzisă de lege pentru directorii spitalelor de stat.

Liderii PSD și PNL au convenit să păstreze candidații comuni pentru sectoare și în restul țării, acolo unde există consens.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---