Social

Marcel Ciolacu, la inaugurarea podului de la Brăila: „Va crește considerabil numărul turiștilor ce pot ajunge în Delta Dunării”

schedule 06 iul. 2023, 11:55

Marcel Ciolacu, la inaugurarea podului de la Brăila: „Va crește considerabil numărul turiștilor ce pot ajunge în Delta Dunării”
Guvernul României/Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a participat la inaugurarea podului suspendat de la Brăila. Acesta este considerat cel mai lung pod suspendat din România.

Marcel Ciolacu, la inaugurarea podului suspendat de la Brăila

Premierul Marcel Ciolacu a participat astăzi la ceremonia de inaugurare a podului suspendat de la Brăila. Acesta a afirmat că este mândru de această realizare, fiind una dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimii 30 de ani.

"Sunt onorat să celebrăm astăzi munca serioasă și de bună calitate! Prin inaugurarea acestui pod spectaculos, România transmite Europei și lumii întregi un mesaj clar. Iar acest mesaj este că vrem, știm și mai ales putem să ne construim destinul ca o națiune europeană puternică și mândră!", a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a spus că podul suspendat este un exemplu din mai multe privințe. Este un exemplu al muncii în echipă, al cooperării internaționale într-o lume modernă și plină de provocări. Un consorțiu italo-japonez a lucrat cot la cot cu zeci de subcontractori români, firmele noastre au participat cu sute de oameni și mii de mașini, utilaje, macarale și tehnologie diversificată, a mai menționat premierul.

„Este și un model de investiție publică majoră cu un uriaș efect de multiplicare. Cele 500 de milioane de euro investite în pod s-au întors, în mare parte, în economia românească – mai ales în această regiune.
Beneficiare sunt familiile a mii de angajați de la companii din județe precum Brăila, Tulcea și Galați, care au lucrat și lucrează încă la finalizarea întregului obiectiv. Acești bani alimentează de 4 ani economia locală. Acești bani au însemnat, cu siguranță, zeci de mii de vise transformate în realitate în viața de zi cu zi a unor copii, a unor părinți și chiar a unor bunici.", a precizat Marcel Ciolacu. 

Totodată, oficialul român a declarat că podul de la Brăila este în egală măsură și un simbol al Patriotismului Economic pe care l-a pus la baza programului de guvernare.

„Deschiderea acestui Pod aduce o serie de beneficii importante pentru întreaga zonă. Cel mai clar și direct este economia de timp și de carburant pentru transporturile rutiere, adică posibilitatea ca transportatorii români să poată fi mai competitivi.", a mai subliniat Marcel Ciolacu. 

Proiectul Podului de la Brăila a fost început de Mihai Tudose

De asemenea, premierul României a menționat că pe termen lung, se prefigurează o mult mai intensă activitate în Zona Liberă Brăila, care deja începe să ia avânt prin investiții importante, iar acest lucru înseamnă apariția a noi locuri de muncă, adică un plus de dezvoltare economică și prosperitate.

„Este o legătură esențială între sud-estul României și Tulcea, respectiv Delta Dunării, care va crește considerabil numărul turiștilor ce pot ajunge acum cu ajutorul acestui pod, fără a mai apela la varianta bacului. Dar este și un prim pilon la un proiect fundamental al statului român, acela de a fi un actor-cheie în procesul de reconstrucție al Ucrainei.", a spus premierul.

Ciolacu afirmă că pentru el și colegii săi este o mândrie și crede că asta trebuie să simtă toți românii. Proiectul a fost început de Mihai Tudose și accelerat la maxim de Ministrul transporturilor Sorin Grindeanu.

„Acest Pod devine azi un Proiect Reușit al României! Un proiect pentru care toți cei care au muncit aici merită felicitați – și fac asta din toată inima, fiindcă pandemia și războiul din Ucraina i-au întârziat, e drept, dar nu i-au putut bloca!
Este un pas important și sunt ferm convins că vor urma și alții în următorul an și jumătate. Fiindcă România de azi a devenit pe deplin conștientă de atuurile sale. De aceea, sunt dispus să fac orice efort, alături de colegii mei din Guvernul României, pentru a pune în valoare forța și valoarea națiunii noastre și energiile sale creatoare.
Pentru români și viitorul acestei țări, avem obligația să fim, Guvernul care Construiește!", a spus premierul.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---