Social

Marcel Ciolacu s-a întors în țară cu românii salvați din Gaza. „Statul român nu lasă niciun român în urmă”

schedule 09 nov. 2023, 07:25

Marcel Ciolacu s-a întors în țară cu românii salvați din Gaza. „Statul român nu lasă niciun român în urmă”
LCV / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu s-a întors din Egipt împreună cu cei 93 de cetățeni români şi membrii familiilor acestora, salvați din Fâşia Gaza.

Premierul Ciolacu a revenit în țară împreună cu românii salvați din Gaza

Premierul Marcel Ciolacu și cei 93 de cetățeni români împreună cu membrii familiei lor s-au reîntors în țară, miercuri seara, în jurul orei 21.00. Aeronava a aterizat la Baza Aeriană 90 Otopeni.

Premierul Marcel Ciolacu a menționat că între timp au mai fost recepționate alte 100 de solicitări din partea altor cetățeni români care se află în Fâșia Gaza și care au cerut să fie ajutați pentru a ajunge în țară împreună cu familiile.

”Atât eu, cât și doamna ministru am făcut un gest de normalitate, astăzi, și mai mult decât atât, am transmis un semnal foarte clar că statul român nu lasă niciun român în urmă. Astăzi, au fost recuperați 129 de români, atât români cu cetățenie română în România, cât și români din Republica Moldova.
Următoarea aeronavă cred că va ateriza cred că într-o oră și, după cum bine știți, deja este o listă de 51 de români, au mai venit peste 100 de solicitări ca în perioada următoare să vină în România împreună cu familiile.", a declarat Marcel Ciolacu.

Oficialul a ținut să aducă mulțumiri doamnei ministru și echipei sale de la Ministerul de Externe, la toate instituțiile statului român care s-au implicat în această acțiune de recuperare a românilor din Fâșia Gaza.

„Să specific foarte clar. În toată această perioadă a existat o cooperare directă între Guvernul României și Președintele României și nu în ultimul rând, aș dori să mulțumesc statului Israel, Egiptului, Catarului și Statelor Unite ale Americii pentru reușita acestei acțiuni și în continuare celula de criză de la Ministerul de Externe va exista până când vom recupera ultimul român din Fâșia Gaza, care dorește să vină în România sau în Republica Moldova.”, a mai precizat premierul român.

De asemenea, Marcel Ciolacu a subliniat că cetățenii români salvați din Gaza sunt din mai multe zone din țară, precum Timișoara, Gorj, Bacău, Suceava. Premierul spune că fiecare familie salvată are povestea ei, copiii erau fericiți că merg acasă la bunici, la Bacău sau la Suceava.

„Este o acțiune care va continua și în zilele următoare, până când ajung la familiile lor, dar sunt mulți care nu mai au familii în România și am vorbit pe avion cu doamna ministru, iar mâine, în ședința de guvern, vom vorbi și cu ministrul Muncii să vedem ce act normativ dedicat acestei situații, pentru că vorbim de o situație în care niște români vin dintr-o zonă de război", a mai afirmat Marcel Ciolacu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---