Sănătate Politic

Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia a revenit în țară. Ce mesaj a transmis premierul Ciolacu

schedule 06 sept. 2023, 08:50

Primul pacient român, un pompier de 28 de ani din București, tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia, a revenit în țară, în noaptea de marți spre miercuri, din Austria. Alți 11 pacienți răniți în același eveniment sunt încă tratați peste hotare. Mesajul premierul Marcel Ciolacu.

Mesajul premierului Ciolacu după revenirea în țară a primului pacient român tratat în străinătate

„L-am întâmpinat în această noapte pe tânărul nostru pompier întors acasă după tratamentul medical în străinătate. M-am bucurat că starea lui de sănătate este bună şi va putea să revină la viaţa normală în scurt timp. I-am mulţumit pentru curaj şi pentru că împreună cu colegii săi au intervenit să-şi salveze semenii şi să securizeze zona afectată de exploziile puternice.
Avem veşti bune şi despre ceilalţi doi români trataţi în Austria. Pe ei şi pe toţi românii noştri pompieri şi civili îngrijiţi acum în unităţi medicale din străinătate îi aşteptăm cu bine acasă!”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat de presă trransmis de către Guvern.

Într-o postare pe Facebook, premierul a mulţumit celor implicaţi în evenimentul de la Crevedia pentru curaj. „Bine ai revenit acasă, Radu! L-am întâmpinat în această noapte pe unul dintre pompierii noştri trataţi în străinătate după exploziile de la Crevedia. Mă bucur că starea sa de sănătate este bună şi va putea să revină în scurt timp la o viaţă normală. Curajul lui Radu şi al colegilor lui din acea noapte a salvat multe vieţi! Mulţumesc mult!!!”, a scris premierul.

Conform Executivului, în prezent, 11 pacienți cu arsuri mai sunt tratați în spitale din afara țării: în Belgia (2 pacienţi), Italia (2 pacienţi), Austria (2 pacienţi), Germania (4 pacienţi) şi Norvegia (1 pacient), în condiţiile în care la scurt timp după producerea exploziilor a fost activat Mecanismul european de protecţie civilă pentru transferul persoanelor rănite în exploziile de la Crevedia, în unităţi medicale din străinătate. 

Guvernul a menționat că pacienții tratați în unități spitalicești din străinătate, precum și cei tratați în instituții din România, pot fi însoțiți de membri ai familiei. Ei vor primi suport financiar pentru a le putea fi alături răniților pe perioada spitalizării, potrivit deciziilor stabilite în ședința de Guvern din 31 august 2023.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---