Social

Secția de primiri urgențe a spitalului Bagdasar Arseni a fost inundată în urma ploilor. Pacienții au fost transferați la spitalul Sf. Ioan

schedule 31 aug. 2023, 10:13

Secția de primiri urgențe a spitalului Bagdasar Arseni a fost inundată în urma ploilor. Pacienții au fost transferați la spitalul Sf. Ioan
Mircea Moira / Shutterstock

Secția de primiri urgențe de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală a fost inundat pentru a doua oară timp de o săptămână. Pacienții au fost transferați la Spitalul Sf. Ioan, a anunțat reprezentanții spitalului.

Inundație în secția de primiri urgențe a spitalului Bagdasar

”În jurul orelor 21:20, în spațiul dedicat Urgențelor Minore, precum și în cel al Izolatorului din cadrul Unității de Primiri Urgente a SCUBA, s-a observat o infiltrare masivă de apă din tavan. Consoalele de oxigen și gaze au fost inundate. Pentru siguranța pacienților și a personalului, a fost întrerupt curentul electric. Pacienții aflați în UPU (6 persoane) au fost transferați la Sf. Ioan, iar celelalte urgențe, cu excepția Stemi, au fost redirecționate”, se arată în comunicat.
Nu este primul incident. În secția de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă din cadrul Spitalului de Urgență Bagdasar-Arseni a apărut, luni, la prânz, o pană de curent. Este vorba despre noua Unitate Funcțională pentru Arși. „Este afectată sala 14, unde se află și cada de tratament și am rămas fără curent electric exact în timp ce se făceau manevre de pansare a pacienților aduși de la Crevedia”, a declarat o sursă medicală de la Bagdasar-Arseni.

Purtătorul de cuvânt al spitalului de urgență din Capitală a menționat că patru pacienți care s-au ales cu arsuri grave în urma exploziilor de la Crevedia au ajuns la ei, însă mai târziu au fost transferați în străinătate.

„Acum mai avem un singur pacient mare ars, cu o suprafață afectată de peste 85%. Și mai avem internate 8 victime cu arsuri, 7 pompieri și un jandarm, care se află într-o stare mai bună”.

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală a fost inaugurată in urma cu 2 ani, pe 3 septembrie 2021. Investiția a costat 3, 5 milioane de euro și a fost realizata de Primăria Sector 4, condusă de Daniel Băluță.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---