Sănătate

Anchete multiple în cazul deceselor de la Spitalul Sf. Pantelimon, managerul unității medicale susține că tratamentele nu au fost viciate

schedule 12 apr. 2024, 13:40

Anchete multiple în cazul deceselor de la Spitalul Sf. Pantelimon, managerul unității medicale susține că tratamentele nu au fost viciate
LCV / Shutterstock
Managerul Spitalului Sf. Pantelimon și Ministrul Sănătății resping acuzațiile privind decesele suspecte, în timp ce anchete multiple sunt în desfășurare.

În urma acuzațiilor privind moartea suspectă a 17 pacienți în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Sf. Pantelimon din București, managerul unității, Bogdan Socea, a declarat că primele concluzii ale verificărilor interne indică faptul că decesele „nu puteau fi evitate” și că tratamentele nu au fost viciate. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a menționat că până în prezent nu există elemente care să susțină acuzațiile. În paralel, președintele Colegiului Medicilor București, Cătălina Poiană, a confirmat că verificările preliminare nu au relevat nereguli în procedurile de terapie.

Familiile pacienților decedați cer explicații, iar unele dintre ele au relatat că decesele au survenit brusc și fără explicații satisfăcătoare din partea personalului medical. Ministrul Rafila a anunțat că va efectua o statistică a deceselor la mai multe spitale de urgență pentru a compara numărul deceselor și a subliniat importanța încrederii reciproce între medici și pacienți.

Patru anchete sunt în curs: una penală la Parchetul Tribunalului București, una internă la Spitalul Pantelimon, o investigație a Colegiului Medicilor și o verificare a Corpului de Control al ministrului Sănătății. Procurorii au cerut documente și înregistrări, iar posibilitatea deshumării victimelor este luată în considerare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---