Social

Preotul care a fugit după ce a călcat un om, prins de poliție la sfințire. „Sărutați binecuvântata cruce”

schedule 05 ian. 2024, 10:04

Preotul care a fugit după ce a călcat un om, prins de poliție la sfințire. „Sărutați binecuvântata cruce”
Foto: Captura Observator News

Un preot din Maramureș a uitat de cele sfinte. Gonind cu mașina prin localitate ca să ajungă la sfințirea caselor de Bobotează, a lovit în plin un pieton. Nu a oprit și nici măcar nu s-a uitat în spate, arată imaginile surprinse de camerele de supraveghere. El ar fi declarat polițiștilor că i s-a părut că a trecut printr-o groapă. Victima a scăpat ca prin minune, dar părintele riscă să ajungă la închisoare pentru că a fugit de la locul accidentului. 

Preotul care a calcat un pieton cu maşina şi a fugit, prins de poliţie la sfinţire

La volanul maşinii se află preotul pensionar din Năneşti, Maramureş. Camerele de supraveghere din zona în care s-a întâmplat accidentul l-au surprins cum a lovit un bărbat de 68 de ani, care mergea pe marginea drumului, apoi și-a continuat drumul fără ezitare.

Șoferul nu a oprit să vadă dacă victima mai trăiește. Părintele se grăbea să ajungă în Sighetu Marmației pentru a sfinți casele de Bobotează, ținând locul preotului de acolo. După numai 3 kilometri de condus, în Ocnești, s-a întâmplat accidentul. 

Pentru că nu mai era altcineva pe stradă, preotul s-a gândit că nu va putea fi identificat, dar nu a luat în calcul că toată zona este supravegheată video cu camere. 

Cum se apără preotul

Omul bisericii susține că nu și-a dat seama că a lovit un om. „A dat într-o groapă mică, dar l-a atins pe unul cu oglinda. Pur şi simplu el nu şi-a dat seama. Faza lungă în ochi, nu a văzut şi a plecat”, a spus Gheorghe, dascăl, pentru Observator. 

Pietonul a avut noroc. Nu a fost rănit grav, însă, la spital, ar fi refuzat internarea, pentru ca preotul să nu aibă probleme. Cei doi s-ar cunoaște. 

6 ore a durat până când polițiștii să identifice mașina și l-au găsit pe cel care o conducea. Preotul nu mai era la volan, ci umbla cu crucea din casă în casă, în Sighetul Marmației, la 15 kilometri distanță. A fost testat cu etilotestul, dar rezultatul a fost negativ. 

„Sărutaţi binecuvântata cruce... Nu! Lasă jos hainele, crucea şi haide cu noi”, Gheorghe, dascăl. 

Preotul era retras din activitate din 2022. A slujit la biserica din Nănești preț de trei decenii. 

„Nu mai este angajatul episcopiei, el doar poate să înlocuiască în slujire la biserică preoţi care sunt bolnavi sau care sunt în concediu şi solicită sprijinul”, Andrei Pop, inspector eparhial. 

Părintele va fi cercetat pentru părăsirea locului accidentului, faptă gravă care se poate pedepsi cu închisoarea până la 7 ani. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---