Locale

Rezultatele alegerilor locale 2024 aduc noi primari și schimbări în Consiliul General al Capitalei

schedule 10 iun. 2024, 13:21

Rezultatele alegerilor locale 2024 aduc noi primari și schimbări în Consiliul General al Capitalei
Alegerile locale din 2024 aduc schimbări în România: Doru Dăncuş (PSD) câștigă la Baia Mare, Astrid Fodor (FDGR) își păstrează mandatul la Sibiu.

Alegerile locale din 2024 au adus schimbări semnificative în administrația locală din România. Doru Dăncuş, candidatul PSD, a câștigat funcția de primar al municipiului Baia Mare, în timp ce Astrid Fodor, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, și-a asigurat un nou mandat de primar în Sibiu.

La Baia Mare, Doru Dăncuş a obținut un număr semnificativ de voturi în plus față de contracandidatul său de la PNL, Ionel Bogdan. Dăncuş a promis să continue proiectele începute și să pună în aplicare programul asumat în fața electoratului, punând accent pe dezvoltarea orașului și pe o administrație îndreptată spre nevoile cetățenilor.

În Sibiu, Astrid Fodor a reușit să-și mențină poziția, în ciuda unei competiții strânse cu candidatul independent Alexandru Găvozdea, care a obținut locul doi. Găvozdea a felicitat-o pe Fodor pentru victorie și a promis să continue să lucreze pentru dezvoltarea orașului.

În Capitală, Consiliul General al Bucureștiului va fi compus din reprezentanți ai șase partide, urmând să se desfășoare negocieri importante pentru stabilirea viceprimarilor. Alianța Dreapta Unită, PSD, PNL, Partidul Umanist Social Liberal, AUR și REPER sunt partidele care au reușit să intre în Consiliul General, fiecare cu procente diferite, ceea ce indică o diversitate politică și necesitatea de colaborare pentru buna administrare a Capitalei.

Aceste rezultate marchează începutul unor noi capitole în administrația locală a orașelor Baia Mare și Sibiu, precum și în gestionarea afacerilor municipale la nivelul Capitalei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

33 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.977 RON
0.00010
USD
USD: 4.6263 RON
0.02260
GBP
GBP: 5.8622 RON
0.01780
HUF
HUF: 1.2648 RON
-0.00450
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.1349 RON
0.03690
Convertor valutar

Rezultat: ---