Externe

Măsuri de securitate sporite la înmormântarea lui Alexei Navalnîi în Moscova în contextul unui "black out" mediatic

schedule 01 mar. 2024, 14:24

Măsuri de securitate sporite la înmormântarea lui Alexei Navalnîi în Moscova în contextul unui "black out" mediatic
Aleksei Navalnîi a fost înmormântat cu securitate strictă și "black out" mediatic, reflectând tensiuni și controlul autorităților ruse.

În ziua de vineri, 1 martie, Aleksei Navalnîi, cunoscutul opozant al președintelui rus Vladimir Putin, a fost înmormântat în cimitirul Borisov din Moscova, într-o atmosferă marcată de măsuri stricte de securitate impuse de autoritățile ruse. Slujba de rămas-bun a avut loc la Biserica Icoanei Maicii Domnului „Alină-mi durerile” din cartierul Marino, în sud-estul capitalei ruse, unde o mulțime de oameni s-a adunat pentru a-și lua rămas bun de la Navalnîi.

Cu câteva ore înainte de începerea ceremoniei, poliția și trupele speciale OMON au fost desfășurate în zonă, iar accesul la cimitir a fost strict controlat prin verificarea pașapoartelor și a obiectelor personale. Detectoare de metale și camere de supraveghere au fost instalate în jurul cimitirului, iar semnalul internetului în apropierea bisericii a fost perturbat.

În ciuda acestor măsuri, suporterii lui Navalnîi au reușit să organizeze un traseu pentru cortegiul funerar, iar pe internet a apărut un site unde oamenii pot aprinde o lumânare virtuală în memoria lui. Totuși, Kremlinul a negat orice implicare în aranjamentele funerare.

Pe de altă parte, presa rusă a impus un veritabil "black out" mediatic în ceea ce privește acoperirea înmormântării, cu excepția unor publicații care au transmis un mesaj clar că participarea la eveniment este interzisă, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Majoritatea agențiilor de presă și ziarelor din Rusia au ales să ignore complet evenimentul sau să îl menționeze doar tangențial, în contextul altor știri.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---