Externe

Retragerea fotografiei Prințesei de Wales de către agențiile de presă din cauza unei posibile modificări

schedule 11 mar. 2024, 09:25

Retragerea fotografiei Prințesei de Wales de către agențiile de presă din cauza unei posibile modificări
Foto: Shutterstock
Agenții de presă retrag o fotografie editată a Prințesei Kate cu copiii, încălcând standardele editoriale.

Mai multe agenții de presă de renume, inclusiv Getty, Reuters, Associated Press și AFP, au decis să retragă o fotografie recent publicată a Prințesei de Wales, Kate, după ce au identificat posibile modificări care nu respectă standardele lor editoriale. Fotografia, care a fost distribuită de Palatul Kensington, o prezenta pe Kate alături de cei trei copii ai săi, însoțită de un mesaj de mulțumire, marcând prima sa apariție publică după o operație abdominală suferită în luna ianuarie.

Editorii de imagine de la Reuters au observat că mâneca cardiganului fiicei Prințesei nu se alinia corect, ceea ce a ridicat suspiciuni cu privire la autenticitatea imaginii. În ciuda faptului că nu s-a putut determina imediat modul, motivul sau persoana responsabilă pentru această modificare, retragerea fotografiei a fost efectuată ca măsură de precauție, conform politicii agențiilor de a nu publica imagini excesiv editate.

Conform manualului de jurnalism al Reuters, utilizarea instrumentelor de editare precum Photoshop este permisă doar în limite stricte, pentru formatarea, tăierea, mărirea, echilibrarea tonului și culorii imaginilor. Palatul Kensington nu a oferit un răspuns imediat la solicitările de comentarii legate de situație.

Fotografia în cauză a fost realizată de Prințul William, soțul Prințesei Kate și moștenitorul tronului, și o înfățișa pe aceasta zâmbind, înconjurată de Prinții George și Louis și de Prințesa Charlotte. Absența Prințesei Kate din viața regală publică de la Crăciun a generat diverse zvonuri și speculații pe rețelele sociale despre starea sa de sănătate. Palatul Kensington a menționat anterior că este puțin probabil ca Prințesa să revină la îndatoririle oficiale până după sărbătorile de Paște.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---