Externe

Susținătorii lui Navalnîi își exprimă simbolic votul la mormântul opozantului rus

schedule 17 mar. 2024, 12:07

Susținătorii lui Navalnîi își exprimă simbolic votul la mormântul opozantului rus
Susținătorii lui Aleksei Navalnîi s-au adunat la mormântul său pentru a-l "alege" simbolic în ziua alegerilor din Rusia.

Zeci de ruși s-au adunat duminică la mormântul lui Aleksei Navalnîi, situat în cimitirul Borisovo din sudul Moscovei, pentru a-și exprima simbolic votul pentru fostul lider al opoziției în ultima zi a alegerilor prezidențiale din Rusia. Înregistrările video postate pe rețelele de socializare arată susținătorii depunând flori și mesaje precum „Te alegem pe tine” pe mormântul lui Navalnîi, care era deja acoperit de omagii florale. De asemenea, au fost lăsate buletine de vot modificate, cu numele lui Navalnîi adăugat pe lista candidaților și marcat cu o bifă.

Navalnîi, cunoscut ca fiind cel mai aprig critic al președintelui Vladimir Putin, a decedat luna trecută într-o închisoare din regiunea arctică. Aliații săi acuză Kremlinul de asasinarea lui, o acuzație pe care oficialii ruși o resping. Șeful serviciului de informații externe SVR, Serghei Narîșkin, a declarat că moartea lui Navalnîi a fost din cauze naturale.

Înmormântarea lui Navalnîi a avut loc pe 1 martie, cu două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, în care se așteaptă ca Putin să câștige un nou mandat de șase ani. Acest gest simbolic al susținătorilor lui Navalnîi reflectă tensiunile politice din Rusia și dorința unora de a-și exprima opoziția față de actuala conducere.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---