Externe

Leonid Volkov, colaborator al lui Alexei Navalnîi, atacat violent în Vilnius

schedule 13 mar. 2024, 09:25

Leonid Volkov, colaborator al lui Alexei Navalnîi, atacat violent în Vilnius
Leonid Volkov, aliat al lui Navalnîi, atacat cu gaze și bătut în Vilnius; poliția investighează.

Leonid Volkov, un apropiat al opozantului rus Alexei Navalnîi, a fost victima unui atac violent în fața locuinței sale din capitala lituaniană, Vilnius. Incidentul a avut loc marți, când un individ necunoscut a spart geamul unei mașini și a pulverizat gaze lacrimogene în ochii lui Volkov, pentru ca apoi să-l lovească cu un ciocan.

Kira Iarmiș, fostă purtătoare de cuvânt a lui Navalnîi, a relatat pe rețelele de socializare că Volkov se află acum acasă și că serviciile de urgență și poliția au fost alertate și sunt în drum spre el. Poliția lituaniană a confirmat că a fost informată despre incident și că a demarat o investigație.

Volkov, care trăiește în exil în Lituania după ce Moscova a interzis asociațiile lui Navalnîi, catalogându-le drept „extremiste” în 2021, este unul dintre numeroșii membri ai Fundației Anticorupție care și-au găsit refugiu în această țară membră a Uniunii Europene și a NATO.

Fotografii cu Volkov după atac, care arată rănile suferite, au fost publicate pe aplicația de mesagerie Telegram de Ivan Zhdanov, un alt consilier de lungă durată al lui Navalnîi. Identitatea atacatorului nu a fost încă stabilită.

Incidentul survine după moartea lui Alexei Navalnîi, cel mai proeminent opozant al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, care a decedat luna trecută într-o colonie penală din Arctica, la vârsta de 47 de ani. Susținătorii săi au susținut că a fost ucis, în timp ce Kremlinul a negat orice implicare a statului în moartea sa.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9757 RON
0.00070
USD
USD: 4.6253 RON
0.02470
GBP
GBP: 5.7992 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.2777 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0905 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---