Externe

Iulia Navalnaia conduce protestul "Prânz împotriva lui Putin" în timpul alegerilor prezidențiale din Rusia

schedule 17 mar. 2024, 18:20

Iulia Navalnaia conduce protestul "Prânz împotriva lui Putin" în timpul alegerilor prezidențiale din Rusia
Sursa foto: Dmitry Laudin / Shutterstock.com
Iulia Navalnaia, văduva lui Alexei Navalnîi, a participat la protestul "Prânz împotriva lui Putin" în Berlin, îndemnând la vot împotriva lui Putin.

Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, a fost în centrul atenției la Berlin, unde a participat la protestul "Prânz împotriva lui Putin". Evenimentul a fost un răspuns la apelul lansat de soțul său înainte de a deceda în detenție, îndemnând cetățenii ruși să iasă la vot în număr mare pentru a-și exprima dezaprobarea față de actualul președinte Vladimir Putin.

Manifestația, care a avut loc în ultima zi a alegerilor prezidențiale din Rusia, a fost promovată de Iulia Navalnaia și asociații defunctului lider al opoziției. În imagini publicate pe rețelele sociale, Iulia Navalnaia a fost surprinsă stând la coadă la ambasada rusă din Berlin, unde rușii rezidenți au venit să își exercite dreptul de vot. Prezența sa a fost întâmpinată cu aplauze și ovații din partea celor prezenți.

Protestul "Prânz împotriva lui Putin" a fost observat și în alte orașe importante din Rusia, precum Moscova și Sankt Petersburg, dar și în alte țări precum Kazahstan, Uzbekistan și Armenia, inclusiv în fața Ambasadei ruse din București. Alegerile prezidențiale, care au început pe 15 martie, sunt anticipate să se încheie cu realegerea lui Vladimir Putin.

În ciuda avertismentelor autorităților, opoziția rusă a menținut apelul pentru protestul "Amiază fără Putin". Organizația OVD-Info a raportat arestarea a cel puțin 74 de persoane în Rusia pentru participarea la diverse acțiuni de protest în timpul alegerilor. Cu toate acestea, prezența la vot a depășit nivelul din 2018, ajungând la 67,54% cu câteva ore înainte de încheierea scrutinului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---