Externe

Vladimir Putin face apel la unitate înaintea alegerilor prezidențiale din Rusia

schedule 14 mar. 2024, 12:32

Vladimir Putin face apel la unitate înaintea alegerilor prezidențiale din Rusia
Foto: PAVEL BEDNYAKOV SPUTNIK KREMLIN POOL
Putin îndeamnă rușii să voteze în alegeri, subliniind unitatea în vremuri grele și ignorând opoziția.

Președintele Vladimir Putin a adresat un apel cetățenilor ruși, invocând "vremurile dificile" pentru a-i încuraja să participe la vot în cadrul alegerilor prezidențiale care vor avea loc între 15 și 17 martie. Într-un mesaj transmis joi, liderul rus a solicitat o exprimare "civică și patriotică" la urne, subliniind importanța unității și hotărârii de a merge înainte.

Putin, care se află la putere de aproape un sfert de secol, fie ca președinte, fie ca premier, va avea trei contracandidați fără anvergură, care nu se opun nici agresiunii împotriva Ucrainei, nici campaniei de reprimare a opoziției din țară. Această campanie a culminat cu moartea principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, la finalul lunii februarie.

În contextul sancțiunilor internaționale impuse Rusiei, Putin a accentuat necesitatea de a rămâne uniți pentru a face față provocărilor și a depăși dificultățile. Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe parcursul a trei zile, începând cu deschiderea secțiilor de votare din Extremul Orient rus vineri la ora locală 08:00 și se vor încheia duminică la Kaliningrad, la ora 18:00 GMT.

Într-un interviu recent, Putin a cerut garanții de securitate în scris pentru Rusia, menționând că acestea sunt necesare pentru a putea pune capăt conflictului din Ucraina. A afirmat că Rusia este dispusă să încheie războiul prin mijloace pașnice, cu condiția ca Ucraina să recunoască "realitățile de pe teren", referindu-se la teritoriile ocupate de Rusia.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---