Externe

Maia Sandu condamnă atacul asupra spitalului de copii din Kiev și îndeamnă la unitate

schedule 08 iul. 2024, 16:44

Maia Sandu condamnă atacul asupra spitalului de copii din Kiev și îndeamnă la unitate
Foto: Dan Morar/Shutterstock.com
Maia Sandu condamnă atacul asupra spitalului de copii din Kiev, numindu-l "război împotriva copiilor".

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat vehement atacul asupra unui spital de copii din Kiev, Ucraina, efectuat de forțele ruse. Atacul, care a avut loc într-o zi în care au fost lansate rachete asupra mai multor orașe ucrainene, a rezultat în moartea a cel puțin 20 de persoane și rănirea altor zeci. Spitalul vizat, un centru important pentru copiii care suferă de boli incurabile, a fost grav avariat, cu ferestre sparte și structura compromisă.

Maia Sandu a descris atacul drept un "război împotriva copiilor" și a subliniat că uciderea acestora nu este o chestiune de ideologie sau geopolitică, ci o crimă împotriva unor suflete nevinovate. Președintele a făcut apel la unitate și la concentrarea eforturilor pentru a opri uciderea copiilor și pentru a asigura un viitor în care fiecare copil să aibă șansa de a trăi în pace și bunăstare.

Primarul Kievului, Vitali Klitsciko, a confirmat că atacul a fost unul dintre cele mai puternice de la începutul invaziei ruse și a raportat că principalul spital pentru copii din oraș a fost avariat. În urma atacului, părinți cu copii în brațe au fost văzuți ieșind în stradă, amețiți și plângând.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a raportat că forțele ruse au lansat peste 40 de rachete care au vizat diferite orașe și au afectat infrastructura, clădirile comerciale și rezidențiale. Zelenski a menționat că victime sunt prinse sub dărâmăturile spitalului, care este unul dintre cele mai importante spitale de copii din Europa.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 14 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

35 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9728 RON
-0.00170
USD
USD: 4.476 RON
0.00390
GBP
GBP: 5.8944 RON
0.00150
HUF
HUF: 1.2617 RON
0.00380
BGN
BGN: 2.5425 RON
-0.00080
CHF
CHF: 5.3165 RON
-0.02390
Convertor valutar

Rezultat: ---