Externe

Cristian Mungiu decorat cu „Ordinul de Onoare” de președinta Maia Sandu

schedule 16 mar. 2024, 21:13

Cristian Mungiu decorat cu „Ordinul de Onoare” de președinta Maia Sandu
Foto: Maia Sandu/Facebook
Cristian Mungiu, regizor român, a primit „Ordinul de Onoare” din partea Maiei Sandu pentru meritele sale în arta filmului și dialogul cultural româno-moldovenesc.

Regizorul și scriitorul român Cristian Mungiu a fost distins cu „Ordinul de Onoare” de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în semn de recunoaștere a contribuției sale la dezvoltarea artei cinematografice și la promovarea dialogului cultural între România și Republica Moldova. Distincția a fost acordată în urma lansării volumului de memorii al regizorului, intitulat „Tania Ionașcu, bunica mea. O biografie basarabeană”, care prezintă povestea vieții bunicii sale și impactul istoriei asupra destinelor individuale.

Maia Sandu a exprimat pe rețelele sociale admirația pentru opera lui Mungiu, subliniind curajul acestuia de a aborda teme dificile și de a aduce în atenție istoria recentă a neamului pe scena internațională. Președinta a menționat că prin acordarea acestei distincții a săvârșit un act de dreptate, recunoscând meritele deosebite ale regizorului în afirmarea cinematografiei românești la nivel mondial și sprijinul necondiționat acordat cineaștilor.

Decretul de decorare a fost semnat pe data de 14 martie, iar ceremonia de înmânare a avut loc într-un cadru oficial. Cristian Mungiu este cunoscut pentru filmele sale premiate internațional și pentru contribuția sa la industria cinematografică, fiind unul dintre cei mai apreciați regizori români contemporani.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---