Social

Pistă de sanie de vară în Poiana Brașov. Traseul va fi în apropierea pârtiei Bradul

schedule 30 iun. 2023, 12:01

Pistă de sanie de vară în Poiana Brașov. Traseul va fi în apropierea pârtiei Bradul
Adriana Sulugiuc / Shutterstock

În Poiana Brașov va fi amenajată o pistă de sanie de vară. Consiliul Local al orașului a aprobat studiul de fezabilitate pentru proiect. Pista va fi construită în stânga pârtiei Bradul și va avea o lungime de 990 de metri.

Poiana Brașov va avea o pistă pentru sanie de vară

O pistă de sanie de vară urmează să fie amenajată în Poiana Brașov. În ședința de joi, Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru construcția acesteia. Pista va fi construită în stânga pârtiei Bradul și va avea o lungime de 990 de metri.

Acest proiect face parte din programul „Poiana Brașov – stațiunea celor 4 anotimpuri”, în cadrul căruia municipalitatea urmărește să creeze obiective turistice atractive pentru vizitatori și în afara sezonului de schi. Pe lângă pista pentru sania de vară, în Poiana Brașov vor fi construite și trasee de mountain-bike. În prezent, proiectul se află în derulare.

Primarul din Brașov spune că pista pentru sania de vară va fi una spectaculoasă pentru turiști, cu multiple urcări și coborâri.

„Investițiile pe care le avem în lucru pentru Poiana Brașov nu se referă doar la sezonul de iarnă, ci și la a transforma Poiana într-o stațiune de patru anotimpuri. (…) Traseul va fi unul complex, cu mai multe spirale de întoarcere, zone supraînălțate, în cadrul natural oferit de Poiana Brașov, pentru a le putea oferi brașovenilor și turiștilor o experiență de neuitat”, a declarat primarul Allen Coliban.

Urmează ca sania de vară să fie amenajată în stângă pârtiei Bradul, cu punctul de acces la pistă în apropierea stației inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement.

Proiectul traseului pârtiei prevede mai multe zone de întoarcere, cu înălțimi care vor fi cuprinse între 7 și 13 metri. Traseul prevede și zone supraînălțate pentru supratraversarea unor trotuare sau căi de acces sau pentru a traversa pantele pentru urcare sau coborâre.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9748 RON
0.00030
USD
USD: 4.5777 RON
0.01020
GBP
GBP: 5.8147 RON
-0.00880
HUF
HUF: 1.288 RON
-0.00530
BGN
BGN: 2.5435 RON
0.00020
CHF
CHF: 5.037 RON
0.00900
Convertor valutar

Rezultat: ---