Sănătate

Durere în partea stângă? Ce poate însemna?

schedule 11 apr. 2023, 11:54

Durere în partea stângă? Ce poate însemna?
Foto: Shutterstock

Cauze posibil pentru durere în partea stângă

Durere în partea stângă sub coaste

Durerea sub cutia toracică stângă poate fi cauzată de pancreatită, pietre la rinichi sau inflamație la nivelul stomacului. Cu toate acestea, poate fi asociată și cu leziuni ale oricăror alte organe situate în cadranul abdominal superior din partea stângă, cum ar fi inima, splina, pancreasul, plămânul sau rinichiul stâng.

Durerea poate fi bruscă și este de obicei însoțită de alte simptome precum greață, vărsături, dificultăți de respirație sau durere crescută la mișcare, tuse sau strănut.

Deoarece durerea de sub coasta stângă poate fi cauzată de atât de multe probleme diferite, ar trebui să fie întotdeauna evaluată de un medic, în special dacă este foarte intensă sau dacă durează mai mult de două zile.

1.Costocondrita

Costocondrita este o inflamație a cartilajului care leagă coastele de stern. Sternul este un os situat în mijlocul toracelui care susține cutia toracică și claviculele.

2.Pericardita

Pericardita este o inflamație a pericardului, care este un sac care înfășoară inima. Când pericardul devine inflamat, poate provoca durere sub hemitoracele stâng. Această durere se înrăutățește de obicei atunci când vă întindeți.

3. Pancreatită

Pancreatita este o inflamație a pancreasului, un organ situat în spatele stomacului, în cadranul superior stâng. Este responsabil pentru producerea de enzime digestive și hormoni precum insulina, glucagonul și somatostatina. Această inflamație poate provoca o durere intensă sub hemitoracele stâng care poate radia spre spate. Alte simptome ale pancreatitei includ greață, vărsături și febră.

4. Pleurezie

Pleurezia este o afecțiune în care pleura (membrana care învelește plămânii) devine inflamată. Această inflamație poate provoca dureri sub hemitoracele stâng care se agravează odată cu respirația, tusea sau strănutul. Alte simptome includ dificultăți de respirație și febră.

5. Pietre la rinichi

Pietrele la rinichi apar atunci când depozitele de calciu și sare se întăresc și se transformă în mase asemănătoare pietrelor. Acest lucru poate da o durere profundă de spate care poate iradia în față și în sus spre coastele părții afectate.

6. Gastrita

Gastrita este o inflamație a mucoasei stomacului și poate provoca dureri ascuțite în cadranul superior stâng. Alte simptome asociate cu gastrita includ o senzație de arsură în esofag, greață, digestie lentă sau senzație de plenitudine și eructații frecvente.

Citește continuarea pe Kudika.ro.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---