Showbiz

Adrian Despot, invitat la „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Artistul, despre depresie și incidentul devenit viral în urmă cu 15 ani

schedule 06 iun. 2023, 14:03

Adrian Despot a fost invitat, de curând, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Artistul a vorbit despre multe lucruri din trecut lui printre care și despre lupta cu depresia, dar și despre incidentul devenit viral în urmă cu 15 ani, în care și-a pierdut cumpătul și a reacționat necorespunzător din cauza unei reporterițe.

Adrian Despot a fost invitat la „40 de întrebări cu Denise Rifai”

Adrian Despot este unul cei mai cunoscuți și apreciați cântăreți și producători muzicali din România, are 47 de ani și, de asemenea, mulți ani de carieră în spate. A fost pasionat de muzică, încă de pe vremea când era doar un copil, dar nu se vecea cântând pe marile scene și nici nu și-a dorit să fie vedetă, dar mama lui a făcut tot ceea ce i-a stat în putință, pentru ca el să meargă pe acest drum. A absolvit cu succes Universitatea Națională de Muzică din București, Secția de Pedagogie și ulterior a studiat și SAE Institute (School of Audio Engineering) din orașul Köln, Germania și a intrat în lumea muzicii, anul 1996, participând la Școala Vedetelor la insistențele mamei sale, după care i s-a propus să facă parte din trupa Vița de Vie, fondată de către Sorin Tănase și Sorin Dănescu, al cărei solist este și astăzi.

Recent, invitat fiiind în emisiunea prezentată de Denise Rifai, a vorbit despre foarte multe aspecte legate de trecutul ei, inclusiv despre incidentul care a devenit viral în urmă cu 15 ani, când a cedat nervos din cauza unei fete care încerca să îi ia un interviu și nu înțelegea câte trupe cântau în seara cu pricina.

„Într-o oarecare măsură! În 2008 parcă, YouTube-ul abia se năștea și termenul asta de viralizare era în fașă! Pe vremea respectivă eram jurat la Prima TV în cadrul emisiunii MegaStar. Operatorul care a filmat respectivul moment cu reporteriță în momentul în care a plecat de la club, s-a dus în platou, a descărcat filmulețul și l-a pus pe internet. A două zi când am intrat la Prima am fost cumva primit în aplauze de către operatori! Cumva reușisem să răzbun tagma lor! Nu mi-a plăcut niciodată să mă fac remarcat prin orice altceva decât prin muzică și oricât de funny și de proverbial a rămas acest moment cred că sunt singurul căruia îi pare rău că s-a întâmplat dintr-o singură perspectiva și anume așa cum spuneam mai devreme nu-mi doresc să fac rău nimănui și dacă prin ce am făcut și ce s-a întâmplat i-am produs vreo neplăcere sau vreun rău respectivei domnișoare îmi pare rău!
Pe de altă parte este foarte posibil că ea să se fi bucurat de faima pe care a primit-o! De cele mai multe ori, da! Dar din 2008 până acum au trecut foarte mulți ani și marea mea durere se revarsă fix împotriva lipsei de profesionalism a oamenilor din insustria muzicală și a reporterilor de gen pe muzică! Adică noi încercăm pe partea noastră să fim cât putem de profesioniști, iar oamenii care se ocupau de muzică și cei care făceau reportaje și așa mai departe nu aveau niciun fel de legătură cu muzică, nu știau absolut nimic! Mintea mea era în Q Magazine și în toate revistele de specialitate de afară în care se scrie despre muzică, despre artiști, despre armonii, forme, albume și așa mai departe, iar aici nu se făcea absolut nimic! Se făcea ceva după ureche! În mine s-au schimbat lucrurile între timp!”, a declarat Adrian Despot, la Kanal D.

Un lucru pe care nu mulți dintre fanii lui îl știu despre solistul trupei Vița de Vie este legat de faptul că, încă din adolescență se confruntă cu depresia. Din nefericire, faima pe care a dobândit-o fără ca măcar să și-o dorească, fiind împins de la spate de mama sa, a accentuat această afecțiune. Nu a fost deloc pregătit pentru viața de artist, iar faptul că era recunoscut de oameni pe stradă, la orice oră, a declanșat depresii și angoase cu care se luptă și în ziua de astăzi. Singurul loc în care putea să se refugieze și în care se simțea puțin mai bine era camera lui, unde s-a închis multă vreme și unde a studiat chitara.

„Când am avut prima emisiune în 1995, de a doua zi, oamenii se uitau la mine pe stradă și eu nu eram pregătit pentru lucrul ăsta. Atunci, depresiile și angoasele mele au explodat. În camera aceea extrem de mică, eram eu, cu chitara, în universal meu. Nu aveam nevoie de faimă, nu aveam nevoie de bani, nu voiam să fiu artist, nu căutam toate lucrurile acestea.”, a declarat Adi Despot, în emisiunea  „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---