Externe

NYT: Ucraina a pierdut 20% din arme și blindate de la începutul contraofensivei. Kievul s-a oprit pentru a schimba strategia

schedule 17 iul. 2023, 09:18

NYT: Ucraina a pierdut 20% din arme și blindate de la începutul contraofensivei. Kievul s-a oprit pentru a schimba strategia
Foto: Melnikov Dmitriy/Shutterstock

Ucraina a pierdut până la 20% din armele și vehiculele sale blindate, de la începutul contraofensivei. Ritmul în care ucrainenii și-au pierdut echipamentele a scăzut pe măsură ce campania a încetinit și comandanții au schimbat tacticile folosite împotriva inamicilor, au explicat oficial europeni și americani citați de New York Times (NYT). Acum, Kievul a oprit contraofensiva pentru a schimba strategia. 

De la începutul contraofensivei, Ucraina a pierdut până la 20% din armele și vehiculele sale blindate

Pierderile includ unele dintre ajutoarele militare occidentale - tancuri și transportatoare blindate - cele pe care ucrainenii mizează pentru a-i învinge pe ruși. 

Rata pierderilor a scăzut la aproape 10% în săptămâna următoare, au susținut oficialii. Limitarea pierderilor se datorează faptului că Ucraina a schimbat strategia, acum concentrându-se mai mult pe epuizarea forțelor ruse cu focuri de artilerie și rachete de lungă fistanță și limitarea folosirii minelor sau luptei directe. 

Însă, pierderile s-au încetinit și deoarece contraofensiva în sine a încetinit. Ba chiar s-a oprit în anumite locuri, asta în vreme ce soldații ucraineni luptă împotriba apărării formidabile a Rusiei. 

În pofida pierderilor, ucrainenii au recuperat până acum o mică parte din teritoriul de care au nevoie pentru a împărți în două trupele Kremlinului. 

Rusia a avut destul timp pentru a pregăti contraofensiva, iar linia frontului este acoperită de mine, capcane antitanc și tranșee, în timp ce drone de recunoaștere rusești și elicoptere de atac guvernează cerul

Având în vedere aceste fortificații, nu este surprinzător faptul că Ucraina a suferit pierderi severe în primele etape ale conflictului, spun specialiștii. 

Zelenski: Ucraina a oprit contraofensiva pentru a schimba strategia 

Săptămâna aceasta, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut că a existat o scurtă pauză în operațiuni, în urmă cu câteva săptămâni, dar a dat vina pe lipsa de echipament și muniții. În completare, șeful de stat a cerut aliaților occidentali să accelereze ritmul livrărilor. 

Oficialii americani au recunoscut această pauză și au spus că ucrainenii au început să se miște din nou, dar mai deliberat, mai atenți în navigarea câmpurilor minate, încercând să-și limiteze pierderile umane. 

Experții militari au spus de mult că primii kilometri ai contraofensivei vor fi cei mai greu de recuperat, pentru că trupele care atacă au nevoie, în general, de trei ori mai multă putere, fie în arme, fie în personal sau ambele, decât în forțele care se apără. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---