Economic

Tranzacţie uriaşă pe piaţa de retail din România! Compania care deține Mega Image cumpără rețeaua de magazine Profi

schedule 30 oct. 2023, 12:26

Tranzacţie uriaşă pe piaţa de retail din România! Compania care deține Mega Image cumpără rețeaua de magazine Profi
Foto: Cristi Croitoru/Shutterstock

Ahold Delhaize, compania care deține Mega Image, a anunțat luni că va cumpăra compania Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România, de la MidEuropa. 

Profi Rom Food anunţă intrarea într-o nouă etapă de dezvoltare în urma tranzacţiei prin care Ahold Delhaize a achiziţionat compania de la MidEuropa, unul dintre principalii actori de private equity din Europa. 

Tranzacția de 1,3 miliarde de euro este condiționată de obținerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare. 

„Acesta este un moment extraordinar pentru Profi, care a devenit unul dintre retailerii cu cea mai rapidă creştere din România. Suntem acum unul dintre liderii segmentului de supermarketuri şi magazine de proximitate şi acest lucru nu se putea face fără efortul conjugat al celor peste 28.000 de angajaţi, fără inspiraţia echipei de management şi fără sprijinul constant al partenerilor noştri.
Datorita sprijinului MidEuropa, prin expertiza nepreţuită în domeniu, dar şi prin întelegerea profundă a pieţei în care activăm, am construit o afacere centrată pe nevoile clienţilor, angajaţilor şi comunităţii noastre”, a declarat Gaëtan Pacton, CEO Profi.

Profi are peste 1.650 de magazine proprii şi partener prezente în peste 800 localităţi urbane şi rurale și este cel mai mare angajator privat din țara noastră. 1,3 milioane de clienți își fac zilnic cumpărăturile în aceste magazine.

„Pentru Profi, această tranzacţie semnifică trecerea într-o nouă etapă de dezvoltare, în care ne vom putea folosi expertiza şi structura logistică, valorizând reţeaua extinsă de clienţi şi loialitatea acestora faţă de brandul nostru. Îi asigurăm pe angajaţii şi partenerii noştri că experienţa şi sprijinul lor vor fi în continuare esenţiale pentru buna funcţionare a afacerii.
Suntem pregătiţi pentru o nouă etapă de creştere şi pornim cu optimism la acest nou drum. Avem în plan să ne dezvoltăm capacităţile digitale dar şi să ne diversificăm permanent oferta de bunuri şi servicii de calitate, în beneficiul consumatorilor români”, a adăugat Gaëtan.

Grupul spune că își va extinde prezența la nivel național

Prin reuniunea celor două branduri, Mega Image și Profi, grupul anunță că își va extinde prezența la nivel național. „România este o piaţă atractivă, cu o dezvoltare susţinută prin investiţii solide. Ne bucurăm că vom continua să contribuim la dezvoltarea pieţei locale de retail alimentar, acum şi alături de Profi, care devine parte din familia noastră de branduri Ahold Delhaize. Magazinele din reţeaua Profi vor extinde şi completa reţeaua deja existentă de magazine Mega Image”, spune Jesper Lauridsen, COO Europa Centrală şi de Est, Ahold Delhaize.

Mega Image are 969 de magazine în România, iar Profi peste 1.650 

Fondat în anul 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din țara noastră, cu o rețea care cuprinde în prezent 969 de magazine în București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Ploiești, Brașov, Oradea, Timișoara, Bacău, Sibiu și alte orașe de la noi. 

Profi, un retailer alimentar de proximitate din România, este o rețea cu peste 1.650 de magazine în țară. Profi are peste 28.000 de angajați la noi și a generat venituri de peste 2,5 miliarde de euro în perioada de 12 luni încheiate în iunie 2023. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---