Sport Social

David Popovici a revenit în România. Ce mesaj a transmis tinerei generații: „Nu există magie!”

schedule 30 iul. 2023, 10:23

David Popovici a revenit în România. Ce mesaj a transmis tinerei generații: „Nu există magie!”
Marco Iacobucci Epp / Shutterstock

Sportivul român David Popovici a revenit, duminică, în țară după ce a participat la campionatul din Fukuoka. Tânărul a declarat că s-a întors și mai motivat în urma acestei experiențe și este gata să muncească pentru a ajunge din nou cel mai bun înotător din lume. De asemenea, sportivul a venit și cu un mesaj pentru tinerii de astăzi.

David Popovici a revenit acasă după Campionatele Mondiale de la Fukuoka

Duminică, David Popovici a revenit în România după ce a participat la Campionatele Mondiale de la Fukuoka din Japonia. Tânărul spune că experiența din Japonia l-a motivat să muncească și mai mult pentru a ajunge cât mai sus.

David Popovici a obținut locul 6 în finala probei de 100 m liber, în care deţinea titlul mondial şi recordul mondial.

În finala de la 200 m liber, David Popovici s-a clasat pe locul 4. În acest an la Campionatele de la Fukuoka, Popovici a pierdut ambele titluri mondiale pe care le-a cucerit anul trecut la Budapesta (100 şi 200 m liber). El deţine recordul mondial la 100 m liber cu 46sec86/100, timp stabilit cu un an în urmă la CE de la Roma.

În discursul său pe aeroportul Otopeni, David Popovici a menționat că abia așteaptă să revină în bazin pentru a munci cu mai multă încredere și perseverență. Acesta a transmis și un mesaj important pentru tânăra generație.

"A fost un an dificil, haotic, bizar, de la record mondial, la bacalaureat, la Fukuoka. Ţine doar de mine cum reacţionez, am două variante: las ceea ce s-a întâmplat să mă demoralizeze, să mă ţină pe loc sau să mă motiveze să merg mai departe. Asta e viaţa, ăsta e sportul, nu poţi câştiga mereu. Vreau să le spun tinerilor că nu exista magie, exista doar muncă, antrenament. Mă simt mai puternic ca niciodată, sunt extrem de motivat. De abia aştept să revin, să fiu din nou cel mai bun din lume. Nu renunţa niciodată la visul tău doar pentru că-ţi va lua timp să-l atingi. Timpul trece oricum", a spus Popovici.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---