Externe Politic

Jens Stoltenberg solicită sprijin urgent pentru Ucraina în contextul luptelor intense din Avdiivka

schedule 20 feb. 2024, 15:27

Jens Stoltenberg solicită sprijin urgent pentru Ucraina în contextul luptelor intense din Avdiivka
Alexandros Michailidis / Shutterstock
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, cere SUA și aliaților să sprijine urgent Ucraina, având în vedere escaladarea conflictului.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut un apel către Statele Unite și aliații internaționali să ofere sprijin urgent Ucrainei, în contextul în care conflictul din regiunea Donețk se intensifică. Într-o declarație pentru CNN, Stoltenberg a subliniat necesitatea ca SUA să respecte promisiunile făcute și să contribuie cu un pachet de ajutor pentru Ucraina, care se confruntă cu o penurie de resurse, în special în ceea ce privește muniția.

În timp ce Senatul SUA a adoptat recent o lege care prevede un ajutor extern de 95,3 miliarde de dolari, inclusiv asistență pentru Ucraina, proiectul de lege întâmpină incertitudini în Camera Reprezentanților. Secretarul general al NATO a menționat că producția de muniție este în curs de creștere, dar există o nevoie urgentă de mai multe resurse.

Pe fondul acestor discuții, orașul Avdiivka din regiunea Donețk a devenit un punct fierbinte al conflictului. Orașul a fost recent „eliberat” de forțele ruse, potrivit unui reportaj oficial difuzat de Moscova. Imaginile arată distrugeri masive și clădiri afectate de lupte, în timp ce locuitorii orașului, redus la un oraș-fantoma, își exprimă sentimentele amestecate față de avansul trupelor ruse.

Avdiivka, cunoscut și sub numele de Avdeevka în Rusia, a fost scena unor lupte intense de-a lungul deceniului trecut și are o semnificație simbolică pentru Moscova. În timp ce forțele pro-ruse au încercat să cucerească orașul acum un deceniu, acesta a fost recâștigat de Ucraina, cu excepția recentelor evoluții. Luptele grele au fost documentate în înregistrări video ale militanților ucraineni, care au încercat să evite încercuirea și să își retragă trupele din oraș.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---