Politic

Ungaria acceptă noul pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei după eliminarea măsurilor dăunătoare intereselor sale

schedule 20 feb. 2024, 09:24

Ungaria acceptă noul pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei după eliminarea măsurilor dăunătoare intereselor sale
Foto: Viktor Orban/Youtube
Ungaria acceptă sancțiunile UE împotriva Rusiei după eliminarea elementelor dăunătoare intereselor naționale, dar critică strategia UE.

Ungaria a anunțat că nu va mai obstrucționa adoptarea celui de-al treisprezecelea pachet de sancțiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei, după ce elementele considerate a fi dăunătoare intereselor naționale au fost eliminate din propunere. Ministrul de Externe, Péter Szijjártó, a confirmat această decizie în urma negocierilor din cadrul reuniunii miniștrilor de Externe din UE.

În ciuda acestei concesii, Szijjártó a criticat în continuare strategia UE față de conflictul din Ucraina, susținând că abordarea actuală nu contribuie la pace, ci dimpotrivă, crește distanța de aceasta. Ministrul ungar a evidențiat că sancțiunile anterioare au afectat economia europeană și a exprimat scepticismul față de eficacitatea noilor restricții, pe care le-a descris ca fiind doar măsuri de fațadă.

Acest nou pachet de sancțiuni, care urmează să fie aprobat, coincide cu apropierea de marcajul a doi ani de la începutul invaziei rusești în Ucraina. Szijjártó a subliniat că Ungaria va continua să se opună oricăror viitoare sancțiuni care ar putea leza interesele țării.

Decizia Ungariei de a nu bloca pachetul de sancțiuni vine după ce inițial a exprimat rezerve legate de includerea unor companii chineze pe lista de restricții, o mișcare care a stârnit preocupări în rândul oficialilor de la Budapesta.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---