Politic Externe

Ungaria a cerut încetarea livrării de arme în Ucraina. „Zeci de mii de maghiari sunt în pericol direct”

schedule 13 iul. 2023, 09:54

Ungaria a cerut încetarea livrării de arme în Ucraina. „Zeci de mii de maghiari sunt în pericol direct”
Belish / Shutterstock

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că nu susține sprijinul oferit Ucrainei de NATO. Acesta este de părere că NATO nu ar trebui să livreze arme, deoarece trebuie să fie adusă pacea.

Ungaria se opune livrării de arme NATO pentru Ucraina

Premierul Viktor Orban a transmis de la Summitul de la Vilnius că este contra ca NATO să mai livreze arme în Ucraina, deoarece astfel nu se va ajunge la pace niciodată. De asemenea, oficialul spune că maghiarii se află în pericol direct din această cauză.

„Poziția maghiară este clară, deoarece războiul este în cartierul nostru, iar zeci de mii de maghiari sunt în pericol direct, deoarece sunt maghiari care locuiesc în Transcarpatia (regiune din Ucraina)”, a spus Viktor Orban.

Premierul de la Budapesta a mai menționat că „Ungaria lucrează din greu pentru a se asigura că NATO nu își schimbă poziția anterioară, deoarece NATO este o alianță militară de apărare.”

„NATO a fost creată pentru a-și proteja statele membre, nu pentru a desfășura acțiuni militare pe teritoriul altor țări, a mai spus Orban.

Summitul NATO de la Vilnius a durat două zile, iar cel mai fierbinte subiect discutat a fost războiul din Ucraina. Orban a declarat deschis că poziția maghiară rămâne neschimbată

„În loc să aducem arme în Ucraina, ar trebui să aducem pacea. Încetarea focului este necesară și, în loc de război, negocierile de pace ar trebui să înceapă cât mai curând posibil. Poziția ungară este clară. Deoarece războiul este în cartierul nostru și zeci de mii de maghiari sunt în pericol imediat, deoarece există maghiari care locuiesc în Transcarpatia. Ungaria insistă ca NATO să nu-și schimbe poziția anterioară. NATO este o alianță militară de apărare. A fost creată pentru a proteja statele membre, nu pentru a desfășura acțiuni militare pe teritoriul altor state. La începutul negocierilor, poziția Ungariei coincide în totalitate cu poziția NATO, deoarece NATO nu trimite trupe, nu trimite arme, nu antrenează unități militare de luptă, ci încearcă mai degrabă să consolideze capacitățile de apărare ale propriilor state membre. Acest lucru este necesar și corect, iar Ungaria îl va susține”, a transmis Viktor Orban.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---