Auto Social

Șoferii riscă amenzi de 3.000 de lei dacă au aceste obiecte în mașină. Se pot alege fără talon

schedule 19 iun. 2023, 13:30

Șoferii riscă amenzi de 3.000 de lei dacă au aceste obiecte în mașină. Se pot alege fără talon
RoClickMag / Shutterstock

Conducătorii auto sunt obligați să respecte noi reguli din Codul Rutier. Aceștia riscă să se aleagă cu amenzi usturătoare în cazul în care încalcă noua lege.

Noi modificări în Codul Rutier

În ultima perioadă, în Codul Rutier au fost introduse tot mai multe modificări, noi legi si noi sancțiuni de care șoferii trebuie să țină cont, asta dacă nu vor să se aleagă cu puncte de penalizare și cu amenzi usturătoare. Mai nou, șoferii care țin agățate la oglinda retrovizoare mai multe obiecte riscă să fie amendați.

Noua lege face referire la diverse obiecte, ca de exemplu, odorizante de interior, cruciulițe, brelocuri cu pozele persoanelor dragi sau altele care încurcă la vizibilitatea în oglindă.

Potrivit Codului Rutier, astfel de situații prevăd sancțiuni usturătoare care pornesc de la 1.300 şi ajung până la 2.900 de lei.

Ba mai mult, pentru situațiile în care șoferii pun în parbriz o fotografie cu o persoană decedată într-un format mare, polițiștii au dreptul de a confisca certificatul de înmatriculare a autoturismului. 

Alte noi modificări în Codul Rutier

O serie de sancțiuni noi pentru conducătorii auto din România au fost introduse în Codul Rutier. De asemenea, unele sancțiuni deja existente au fost înăsprite, astfel că șoferii sunt obligați să fie mai atenți dacă nu vor să fie buni de plată.

Un grup de deputați PSD au depus în Parlament un proiect pentru modificarea unei reguli din Codul Rutier, care presupune permiterea şi nesancţionarea, în anumite condiţii, a manevrei autovehiculelor de depăşire pe linia continuă a "obstacolelor de orice natură oprite, staţionate sau care se deplasează cu o viteză mai mică de 30 km/h".

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---