ASF a publicat noile tarife de referință RCA
În comparație cu tarifele din primăvara lui 2023, cea mai mare creștere a tarifului se referință este înregistrată la tinerii care au vârsta de sub 30 de ani și conduc mașini cu putere mică.
În cazul conducătorilor auto cu vârste cuprinse între 31 și 50 de ani, care dețin mașini puternice sau electrice, se înregistrează o ușoară scădere.
”Prețul final plătit pe o poliță RCA depinde de istoricul de daune al șoferului, de rata daunei, de aplicarea sistemului bonus-malus, de localitatea în care e înregistrată mașina și mulți alți factori care nu sunt luați în calcul la stabilirea tarifelor de referință RCA. Tariful de referință RCA este important pentru asigurații cu risc ridicat”.
În cazul proprietarilor de mașini cu vârste mai mici sau egale cu 30 de ani și care dețin autovehicule cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.500 cmc , tariful de referință al polițelor RCA este de 4.747 de lei, înregistrând o creștere ușoară cu 0,8% față de tariful de 4.709 lei din luna februarie 2023.
Citește și:
Intră în vigoare plafonarea prețurilor la RCA. Cât plătesc șoferii pe asigurarea auto
Polițele RCA, în creștere: șoferii până în 30 de ani, cei mai afectați. Ce a provocat scumpirile
UE introduce tarife vamale suplimentare pentru mașinile electrice chineze
Șoferii care au vârsta de 30 de ani și mai puțin și conduc mașini mai slabe, sub 1200 cmc, vor plăti un tarif de referință de 1.939 de lei, în creștere cu 6,4% față de luna februarie 2023 când tariful de referință era 1.822 de lei.