Externe

Vladimir Putin se pregătește să țină discursul despre starea națiunii în contextul tensiunilor internaționale

schedule 29 feb. 2024, 10:27

Vladimir Putin se pregătește să țină discursul despre starea națiunii în contextul tensiunilor internaționale
Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock
Vladimir Putin urmează să țină discursul despre starea națiunii, cu focus pe politica internă și externă în contextul tensiunilor actuale.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este așteptat să țină discursul anual despre starea națiunii în fața Adunării Federale, un moment cheie pentru politica internă și externă a țării. Evenimentul, care va avea loc la doar două săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale din 15-17 martie, este deosebit de semnificativ dat fiind contextul războiului din Ucraina și tensiunile cu Occidentul.

Discursul, care va fi transmis național pe toate televiziunile ruse, este așteptat să abordeze o gamă largă de teme, de la economie la situația militară și relațiile internaționale. Se așteaptă ca Putin să repete retorica sa familiară împotriva Occidentului și să facă referire la operațiunile militare din Ucraina, în timp ce analiștii vor căuta indicii despre planurile sale pentru viitor.

De asemenea, există speculații că Putin ar putea menționa situația din Transnistria, după ce regiunea separatistă a cerut recent ajutorul Rusiei. Acest subiect este de interes special pentru Moldova, România și Ucraina, dat fiind că Transnistria găzduiește o populație semnificativă de cetățeni ruși.

Putin va prezenta, de asemenea, viziunea sa asupra valorilor tradiționale și ar putea anunța inițiative populiste înaintea alegerilor, în timp ce publicul rus rămâne în așteptarea unor posibile surprize nepopulare după scrutin. Evenimentul va fi urmărit cu mare atenție de comunitatea internațională, într-un moment în care lumea încearcă să înțeleagă direcția în care se îndreaptă Rusia în următorii ani.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---