Speciale

Retrospectiva zilei 16 august 2023

schedule 17 aug. 2023, 01:20

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 16 august 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Una dintre cele mai populare cascade din România s-a prăbușit. Turiștii obișnuiau să înoate la poalele cascadei

Una dintre cele mai importante cascade din România s-a prăbușit. Aceasta era o importantă atracție turistică din vestul țării.
Citeste tot articolul »

2. Ucrainenii, două victorii strategice pe front? Rușii nu mai au suficienți soldați și artilerie pentru a-i opri

Ucrainenii continuă să avanseze treptat pe frontul de sud unde în următoarele ore sau zile ar putea forţa retragerea ruşilor din două sate Urojaine (direcţia Velika Novosilka) şi Robotîne (direcţia Orihiv). Un comandant tus s-a plâns de faptul că a nu primit întăriri iar Institutul pentru Studiul Războiului a evaluat că armata moscovită nu mai are soldați și echipamente suficiente pentru a întări apărarea, iar liniile defensive ruse ar putea fi vulnerabile. În schimb, pe măsură ce armata ucraineană împinge pe frontul de sud în teritoriul ocupat, Rusia și-a extins liniile defensive secundare. O hartă actualizată arată multe dintre noile fortificații ale rușilor. 

Citeste tot articolul »

3. Afacerea începută de Ciprian în 2019 și cu care a dat acum lovitura: „Într-o zi de weekend pot să fie și peste o mie de clienți”

Statisticile arată că ne place foarte mult înghețara. Chiar din ce în ce mai mult, căci românia a urcat în top zece producători din Uniunea Europeană. Gelateriile se întrec în diferite combinații, de la arome clasice de vanilie și ciocolată până la arome deosebite, de tei sau lavandă. Asta este și afacerea începută de Ciprian în 2019, cu care anul acesta a dat lovitura.
Citeste tot articolul »

4. Un oficial NATO a sugerat că Ucraina ar trebui să renunțe la teritorii pentru a adera la alianță. Reacțiile dure ale Ucrainei

Ucrainenii au pornit o adevărată răscoală, după ce șeful de cabinet al secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că Ucraina ar trebui să renunțe la o parte din teritoriul ocupat de ruși pentru a adera la NATO.

Citeste tot articolul »

5. Subiecte română Bac 2023, sesiunea de toamnă, publicate azi. Corectarea lucrărilor a fost schimbată radical, pentru a elimina frauda

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalureat 2023 începe miercuri, 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 17 august, urmează proba obligatorie a profilului, iar vineri, 18 august, se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării. Luni, 21 august, va avea loc proba la Limba și literatura maternă, absolvenții clasei a 12-a urmând să afle primele rezultate, înainte de contestații, pe 25 august. 9news.ro va publica subiectele la proba scrisă de limba română din cadrul examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, imediat ce acestea vor fi disponibile. 
Citeste tot articolul »

6. Plaje exotice, la o oră de București. Cât costă o noapte de cazare

În loc să piardă timp în trafic, mulți bucureșteni au ales să se relaxeze pe plajele exotice din apropierea Capitalei. Sunt făcute de mâna omului în mijlocul livezilor sau create de natură pe malul Dunării, pe drumuri fără ambuteiaje. Iată cât costă o noapte de cazare. 
Citeste tot articolul »

7. Cristina Cioran și Alex Dobrescu, împreună la ziua Vicăi Blochina: „Avem o relație foarte bună acum”

Cristina Cioran și Alex Dobrescu au fost văzuți împreună la ziua Vicăi Blochina, motiv pentru care oamenii au început să creadă că s-au împăcat. Ce a declarat vedeta despre întreaga situație.
Citeste tot articolul »

8. Dana Roba, mesaj cutremurător pe Instagram. Au trecut două luni de când era să își piardă viața: „Ar fi trebuit să mi se usuce florile pe mormânt”

Dana Robă a transmis un mesaj cutremurător pe Instagram. Au trecut două luni de când era să își piardă viața. Iata ce a scris!

Citeste tot articolul »

9. Ministrul Rafila, despre strategia națională de vaccinare: „Acest act medical nu este și nu va fi obligatoriu”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că strategia națională de vaccinare 2023-2030 nu este și nu va fi obligatorie, ci doar le pune la dispoziție românilor această posibilitate.
Citeste tot articolul »

10. Rușii au bombardat portul Reni de pe Dunăre, aflat la graniță cu România. Atacuri si asupra portului Ismail

Forțele armate ruse au bombardat două porturi ucrainene, Reni și Ismail, noaptea trecută. Atacurile au avut loc în apropiere de graniţa cu România, asupra portului de pe Dunăre, Reni.
Citeste tot articolul »

11. Anamaria Prodan, mesaj emoționant pentru mamele singure. Ce sfat le-a dat în alegerea bărbaților de lângă ele

Anamaria Prodan a transmis mesaj emoționant pentru mamele singure, mai ales că și ea știe de câteva luni bune cum este să îți crești copiii de una singură. Ce sfat le-a dat în alegerea bărbaților de lângă ele impresara!

Citeste tot articolul »

12. Mituri și adevăruri despre alcool. Îngrașă sau nu?

Unii ar spune că o petrecere fără un pahar de acool este o petrecere ratată. Totuși, dacă ne limităm doar la un pahar, nu este nicio problemă. Însă, dacă bem mai multe și în mod regulat, s-ar putea să fim nevoiți să ne schimbăm garderoba, căci alcoolul conține foarte multe calorii. Dar după câte pahare ne îngrașă, de fapt, alcoolul? 
Citeste tot articolul »

13. Puya, deranjat de către agenții de pază. Artistul și-a oprit concertul: „Nu ne strica petrecerea, te rog frumos”

Puya și-a oprit concertul, după ce agenții de pază au reușit să îl scoată din sărite. Ce l-a deranjat, de fapt, pe îndrăgitul artist și ce mesaj a transmis direct de pe scenă!


Citeste tot articolul »

14. Mirela Vaida, despre traumele din trecut. Prezentatoarea a trecut prin clipe de coșmar: ”Începusem să-mi pierd speranța”

Mirela Vaida a vorbit despre traumele din trecut. Prezentatoarea a trecut prin clipe de coșmar și începuse să-și piardă speranța că va reuși să meargă înainte.


Citeste tot articolul »

15. Bătaie între salvamari și turiști pe plaja din Eforie Nord. Oamenii au sărit la bătaie pentru că nu au fost lăsaţi să intre în mare

Un grup de turiști ce se odihneau pe plaja de la Eforie Nord au sărit la bătaie la salvamarii din regiune pentru că aceștia le-au interzis să intre în mare.
Citeste tot articolul »

16. Alertă de caniculă şi disconfort termic ridicat în sudul şi sud-estul României. Temperaturile vor urca până la 37 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis că în următoarele zile, în București, temperaturile maxime vor ajunge până la 37 de grade Celsius. De asemenea, în alte regiuni din sud și sud-estul României se așteaptă caniculă și disconfort termic.
Citeste tot articolul »

17. Oana Roman, o mamă exemplară. Ce lecție de viață i-a dat fiicei sale: „Așa a crescut de când s-a născut”

Oana Român este o mama exemplară care pune foarte mare accent pe educația fiicei sale. Este foarte mulțumită de omul care devine și de felul în care se comportă în societate. Iată ce lecție de viață i-a oferit Isabelei!

Citeste tot articolul »

18. Alexia Eram, mașină de zeci de mii de euro. S-a întâmplat după întoarcerea din America Express: „Nu mai iau bani de la ai mei”

Alexia Eram și-a luat o mașină pentru care a fost nevoită să scoată din buzunar câteva zeci de mii de euro și pe care multă lume a crezut că a achizionat-o pe banii părinților, ceea ce nu este adevărat, după cum chiar fiica Andreei Esca a mărturisit într-un interviu.
Citeste tot articolul »

19. Sorin Grindeanu, despre rectificarea bugetară: „Am cerut 16 miliarde de lei, justificat”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că a solicitat 16 miliarde de lei la următoarea rectificare bugetară.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---