Speciale

Retrospectiva zilei 09 august 2023

schedule 10 aug. 2023, 01:19

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 09 august 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Toamna din august; urmează un nou șoc termic. Meteorologi: patru săptămâni cu temperaturi de foc

Vara din august a luat brusc o pauză, iar în locul ei a venit toamna. De 40 de ani nu a mai fost așa de frig la munte. Pe creste s-au simțit -3 grade Celsius, iar ziua a început la fel în toată țara. Luni, la Cluj-Napoca, temperaturile au scăzut cu 17 grade Celsius. Și urmează un nou șoc termic, spun meteorologii. Vor fi patru săptămâni cu temperaturi de foc. 
Citeste tot articolul »

2. Podul Grant, închis pentru reparații: șantierul ar putea dura doi ani. Rute ocolitoare pentru șoferi

În București e pericol cu podurile. O analiză făcută de Primăria Capitalei arată că din 28 de poduri și pasaje doar trei sunt considerate sigure. Și Podul Grant, vechi de peste 40 de ani, are mari probleme. Acesta e încadrat în clasa 4 din 5 de risc. Aici au început acum lucrări de reabilitare și consolidare, iar șantierul ar putea dura doi ani. Podul va fi închis circulației. Rute ocolitoare pentru șoferi. 

Citeste tot articolul »

3. Armata ucraineană are dificultăți în contraofensivă. Zelenski: „Suntem obosiți și noi, sunt obosiți și ei, există teamă”

Armata ucraineană are dificultăți în contraofensiva din sud-estul țării, a recunoscut, marți, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski. Totuși, președintele susține că, deși nu au destule echipamente, forțele militare ucrainene dețin inițiativa, pe fondul scepticismului unor oficiali occidentali. 
Citeste tot articolul »

4. Care este desertul preferat al lui Kate Middleton. Prințesa de Wales îl comandă de fiecare dacă când ia masa în oraș

Kate Middleton arată extraordinat la 41 de ani, iar pentru a avea un trup armonios și sănătos alege, de cele mai multe ori, să mănânce sănătos. Însă, există și abateri de la dieta sa. Prințesa de Wales are o slăbiciune pentru un anume desert, pe care îl cere de fiecare dată când ia masa în oraș cu Prințul William. 

Citeste tot articolul »

5. Irina Tănase, surprinsă în compania unui bărbat celebru și bogat. Milionarul este supranumit „Regele medicamentelor”

Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a fost surprinsă de paparazzi, la un restaurant, în compania unui bărbat celebru și bogat, cunoscut și ca „Regele medicamentelor”. Află din rândurile de mai jos cu cine s-a afișat blondina, ce spun tabloidele despre această legătură, dar și cine este milionarul cu care Irina Tănase a luat masa. 
Citeste tot articolul »

6. Lacul din România care ascunde o comoară secretă. A atras turiștii datorită poveștilor misterioase care-l înconjoară

Nu mulți români știu că în țara noastră există un lac ce ascunde legende cu monștri și o comoară secretă. Lacul Tarnița, situat la aproape 30 de kilometri la vest de Cluj-Napoca, i-a atras pe turiști, de-a lungul timpului, datorită poveștilor care îl înconjoară, ce îi dau o notă de mister. 

Citeste tot articolul »

7. Firea nu renunță la politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată de absolut nimic. Românii vor decide”

Fostul ministru al Familiei, Gabriela Firea, a declarat că ar fi prematur să iasă din politică, însă acest lucru va fi decis de românii care vor merge anul viitor la vot.
Citeste tot articolul »

8. Un tren cu pasageri a luat foc în Gara Ploiești Vest. „Ni se cere să nu avem pretenții”

Un tren plin cu pasageri a luat foc în Gara Ploiești Vest. Focul a cuprins partea din față a trenului. Călătorii au fost evacuați de urgență, iar pompierii ajunși la fața locului au stins incendiul.Citeste tot articolul »

9. Amenințări cu demisie și alegeri anticipate, în coaliție. Nicolae Ciucă: „Nu se pune problema”

Sunt tensiuni majore în coaliția de guvernare, după ce premierul Marcel Ciolacu a amenințat cu demisia și alegeri anticipate, dacă liberalii nu sunt de acord cu măsurile de austeritate propuse de social-democrați pentru mediul privat. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat ferm că „nu se pune problema” pentru astfel de „mișcări”.

Citeste tot articolul »

10. Ce aliment nu consumă niciodată Andreea Antonescu. Artista are 44 de kilograme după naștere

Frumusețea și sănătatea merg mână în mână. Pe această combinație de factori mizează și Andreea Antonescu. E drept că, de-a lungul anilor, artista și-a făcut câteva îmbunătățiri de ordin estetic, însă niciuna care să îi modifice greutatea, căci pentru a se menține în formă înțeles că trebuie să aibă un stil de viața sănătos, care implică, pe lângă mișcare, și o dietă corectă. De aceea în alimentația sa nu se mai strecoară de mult un produs pe care nu mulți dintre noi l-am putea evita. 
Citeste tot articolul »

11. Lecția pe care universul vrea să o știi în a doua jumătate a anului 2023. Ce are de învățat fiecare zodie

Spune-mi ce zodie ești și eu îți voi spune care este cea mai importantă lecție pe care Universul vrea ca tu să o știi în a doua jumătate a anului 2023. 

Citeste tot articolul »

12. Top 3 zodii care preferă să fie singure decât să sufere din dragoste

Ele sunt zodiile care mai degrabă preferă să fie singure decât să sufere din dragoste. Cu o inimă mare și un suflet sensibil, se îndrăgostesc cu ușurință deoarece văd doar ce este frumos în oameni și, de cele mai multe ori ajung să fie rănite și să sufere enorm. 
Citeste tot articolul »

13. Sorin Grindeanu: „Progres extrem de slab pe șantierul liniei de cale ferată Apața-Cața”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că lucrările de reabilitare a liniei de cale ferată dintre Apața și Cața, parte din coridorul Rin-Dunăre, au ajuns la un stadiu de 17,5%, la trei ani de la semnarea contractului.
Citeste tot articolul »

14. Explozie în Rusia. O uzină militară de lângă Moscova a explodat: sunt peste 20 de răniți

O explozie uriașă s-a produs, miercuri dimineață, la uzina militară Zagorsk, din oraşul rusesc Sergiev Posad, la nord-est de Moscova. Canalele rusești de Telegram au relatat că sunt peste 20 de persoane rănite. În timp ce autorităţile ruse s-au grăbit să anunţe că explozia a fost declanşată de „nerespectarea normelor de siguranţă”, bloggerii militari ruşi suspecteacă că este, de fapt, un atac ucrainean. 

Citeste tot articolul »

15. Nicușor Dan cere 120 milioane lei pentru pasajul Obor, Lujerului și Podul Băneasa

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a solicitat suma de 120 de milioane de lei pentru pasajul Obor, Lujerului și Podul Băneasa. Potrivit expertizei, din cele 28 de construcții expertizate, doar 3 sunt în stare satisfăcătoare.
Citeste tot articolul »

16. Protest la sediul PNL. Poliţiştii din penitenciare și-au strigat nemulțumirile

Poliţiştii din penitenciare au protestat, astăzi, în faţa sediului central al Partidului Naţional Liberal. Angajații și-au exprimat nemulțumirea faţă de măsurile de austeritate pe care Guvernul are în plan să le adopte.
Citeste tot articolul »

17. Iulian Gherguț, răpit de teroriști în Burkina Faso în urmă cu opt ani, a fost eliberat. MAE anunță că românul a fost adus în România

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că românul Iulian Gherguț a fost adus în țară după ce în urmă cu opt ani a fost răpit de teroriști în Burkina Faso.

Citeste tot articolul »

18. Semnificația Numerelor Maestre. Te afli sub influența lor?

Când vorbim despre Numerele Maestre abordăm o parte specială a numerologiei, ce vizează nuanțele simetrice ale destinului, acestea purtând o încărcătură cosmică puternică, deschizând porțile cunoașterii și ale adevărului. Doar câțiva dintre noi se află sub influențele Numerelor Maestre, având deopotrivă o putere specială și o responsabilitate pe măsură.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---