Politic

Firea nu renunță la politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată de absolut nimic. Românii vor decide”

schedule 09 aug. 2023, 10:01

Firea nu renunță la politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată de absolut nimic. Românii vor decide”
LCV / Shutterstock

Fostul ministru al Familiei, Gabriela Firea, a declarat că ar fi prematur să iasă din politică, însă acest lucru va fi decis de românii care vor merge anul viitor la vot.

Firea nu are de gând să se retragă din politică

Gabriela Firea a declarat că anterior i s-au adus acuzații, în condiţiile în care ea nu este cercetată de autorităţile statului. Aceasta susține că nu se va retrage din politică din această cauză, iar viitorul ei va fi decis de bucureștenii care vor ieși la vot anul viitor

”Vor decide românii, bucureştenii, cetăţenii, în general, în ce măsură vor mai da un vot în anul electoral care urmează, mai ales în măsura în care mă voi prezenta la alegeri, pentru că avem patru tipuri de alegeri anul viitor, aşa cum ştiu toţi românii, avem alegeri locale, avem alegeri europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale. În măsura în care voi fi candidat, decizia dacă voi rămâne sau nu în politica mare, o vor lua doar românii”, a declarat Gabriela Firea.

Fostul ministru al Familiei a menționat că ar fi prematur să iasă acum din politică, mai ales după ce a fost acuzată fără dovezi clare. Firea spune că își dorește și în continuare să muncească pentru cetățenii țării.

”Din punctul meu de vedere, ar fi prematur să ies din politică într-un moment în care s-au aruncat asupra mea acuzaţii, invective şi vorbe grele, fără nicio bază reală. Nu sunt acuzată de absolut nimic din partea autorităţilor şi nici nu pot fi, pentru că nu am fost parte şi nu am făcut nicio acţiune împotriva vreunei persoane. Atunci, acestea fiind lucrurile, ar fi normal, dacă suntem într-o ţară normală - şi îmi place să sper că suntem - să îmi pot continua activitatea în acest domeniu. Am lucrat mai mult de 20 de ani în mass-media, am intrat apoi în politică şi ar fi normal să muncesc în continuare pentru cetăţeni”, a explicat Firea.

De ce s-a retras din funcție Gabriela Firea

Fostul primar al Capitalei spune că s-a retras imediat după ziua sa de naştere pentru că situația era într-un haos total, iar acuzațiile la adresa oficialului nu mai încetau.

”M-am retras imediat după ziua mea, după 13 iulie, pentru că atmosfera era foarte încărcată, în mediul politic, în mass-media. Erau foarte multe acuzaţii la care nici nu reuşeam să răspund, fiindcă veneau în cascadă şi cu o repeziciune aş putea spune fără precedent şi cu o duritate de asemnea fără precedent. În România s-au întâmplat lucruri mult mai grave şi acele persoane nu au avut parte, cu ghilimelele de rigoare, de o duritate şi o campanie atât de dură”, a declarat Firea.

Totodată, Gabriela Firea speră și este convinsă că mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Firea spune că a decis să facă doi pași înapoi pentru ca Guvernul şi primul munistru să poată să lucreze într-o normalitate.

”Dar sunt absolut convinsă că adevărul va triumfa şi de această dată, chiar dacă puţin mai dificil, fiindcă sunt foarte multe interese. De aceea, mi-am şi luat inima în dinţi şi imediat după şedinţa de guvern din 13 iulie, am avut întâlnire cu domnul prim-ministru, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, am avut în acea zi şi întâlnire şi cu domnul Paul Stănescu, secretarul general al PSD şi le-am spus punctul meu de vedere şi anume faptul că activitatea guvernului va fi îngreunată, cu un ministru care tocmai a demisionat, în persoana domnului Marius Budăi, ministrul Muncii, şi cu un alt ministru din Cabinet care încă este ţinta unor atacuri foarte dure şi nemeritate în acea perioadă. Practic m-am retras pentru ca Guvernul şi primul munistru să poată să lucreze într-o normalitate”, a mai adăugat Gabriela Firea.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9754 RON
0.00090
USD
USD: 4.6739 RON
0.00790
GBP
GBP: 5.8294 RON
-0.00100
HUF
HUF: 1.2669 RON
-0.00780
BGN
BGN: 2.5439 RON
0.00050
CHF
CHF: 5.1301 RON
-0.00120
Convertor valutar

Rezultat: ---