Politic

Coaliția PSD-PNL încă în căutarea unui candidat comun pentru Primăria Capitalei

schedule 15 mar. 2024, 08:25

Coaliția PSD-PNL încă în căutarea unui candidat comun pentru Primăria Capitalei
Foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO
Coaliția PSD-PNL nu a decis un candidat comun pentru Primăria Capitalei, dar susține candidaturi comune pentru sectoarele 1, 2 și 5.

După o serie de discuții îndelungate, liderii Coaliției PSD-PNL nu au reușit să ajungă la un consens în privința candidatului pentru Primăria Capitalei. În cadrul unei ședințe care a durat cinci ore, s-a decis susținerea de candidaturi comune pentru sectoarele 1, 2 și 5 ale Bucureștiului, însă pentru funcția de primar al Capitalei, discuțiile vor continua la începutul săptămânii viitoare.

Sebastian Burduja este susținut de PNL pentru a candida la primăria sectorului 1, iar Rareș Hopincă este propus pentru sectorul 2. În ceea ce privește sectorul 5, actualmente condus de Cristian Popescu Piedone, se caută o persoană fără legături cu actualul edil. Numele vehiculate pentru candidatura la Primăria Capitalei includ pe Cătălin Cîrstoi, managerul spitalului universitar, propus de liberali.

Președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, a menționat că s-au luat în considerare și alte nume care nu au fost încă făcute publice și că un candidat independent, situat între cele două partide, ar putea fi o soluție viabilă. Dîncu a subliniat că un candidat sută la sută PNL sau PSD ar avea mai puține șanse de succes, având în vedere modul în care cele două electorale comunică.

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a confirmat că Gabriela Firea nu mai este pe lista candidaților comuni, deoarece nu reușește să atragă voturi din partea electoratului PNL. În cazul în care nu se va ajunge la un acord până luni, fiecare partid ar putea merge cu propriul candidat, PSD cu Gabriela Firea și PNL cu Sebastian Burduja.

Coaliția se confruntă cu provocarea de a găsi un candidat care să poată unifica electoratul și să ofere un proiect administrativ solid pentru București. O nouă întâlnire este programată pentru luni, în speranța de a ajunge la o decizie finală.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---