Special

Lacul din România care ascunde o comoară secretă. A atras turiștii datorită poveștilor misterioase care-l înconjoară

schedule 09 aug. 2023, 09:26

Lacul din România care ascunde o comoară secretă. A atras turiștii datorită poveștilor misterioase care-l înconjoară
Foto: Captura

Nu mulți români știu că în țara noastră există un lac ce ascunde legende cu monștri și o comoară secretă. Lacul Tarnița, situat la aproape 30 de kilometri la vest de Cluj-Napoca, i-a atras pe turiști, de-a lungul timpului, datorită poveștilor care îl înconjoară, ce îi dau o notă de mister. 

Lacul Tarnița din România ascunde povești despre monștri și o comoară secretă

Creat în 1974, atunci când un baraj a fost construit pe râul Someșul Cald cu scopul producerii de energie electrică, situat între comunele Râșca, Mărișel și Gilău, Lacul Tarnița are o lungime de 9,7 kilometri și o adâncime maximă de aproximativ 70 de metri. 

Este înconjurat de Munții Gilăului și pădurile care coboară până la nivelul lacului. Lacul Tarnița este un loc minunat pentru pescuit, înot și plajă pe timpul verii, atunci când turiștii, adunați în jurul focului, dau mai departe unii către alții legendele misterioase despre acest loc.

Una dintre cele mai interesante povești este legtă de existența unor monștri în adâncurile lacului; niște creaturi uriașe, printre care lostrițe de trei metri lungime, care ar ataca înotătorii și bărcile. 

O altă poveste care dă fiori multora este despre un camion care a căzut în lac în urmă cu mai bine de un deceniu și jumătate. Echipa de scafandri adusă pentru a scoate camionul și trupul neînsuflețit al șoferului, ajunsă la mal, după prima scufundare, a refuzat să mai coboare fără cuști metalice de protecție, susținând că pe fundul lacului ar fi văzut niște pericole pe care nu știu cum să le denumească. 

De asemenea, se mai spune că, în adâncurile sale, Lacul Tarnița ascunde o comoară cu aur, argint și pietre prețioase. Tradiția locală vorbește despre un război care a avut loc acolo cu mulți ani în urmă, când localnicii din Tarnița, pentru a-l păstra avuția, ar fi ascuns o comoară în adâncurile lacului, pentru a o proteja de invadatori. O alta spune că un descendent al monstrului din Loch Ness ar trăi în Lacul Tarnița. 

O altă legendă este cea a cetății subacvatice. Se spune că o cetate ar fi fost acoperită de ape în urma unui cutremur sau a unei inundații și că, din acel moment, a rămas ascunsă tuturor.

Oamenii de știință spun că toate acestea sunt legende urbane, căci nu există dovezi clare care să certifice existența comorilor sau a cetățnii subacvatice. Chiar și așa, asta nu înseamnă că nu ar exista un sâmbure de adevăr sau că oamenii oare vor să își lase imaginația dusă de val nu o pot face în continuare. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---