Lacul Tarnița din România ascunde povești despre monștri și o comoară secretă
Creat în 1974, atunci când un baraj a fost construit pe râul Someșul Cald cu scopul producerii de energie electrică, situat între comunele Râșca, Mărișel și Gilău, Lacul Tarnița are o lungime de 9,7 kilometri și o adâncime maximă de aproximativ 70 de metri.
Este înconjurat de Munții Gilăului și pădurile care coboară până la nivelul lacului. Lacul Tarnița este un loc minunat pentru pescuit, înot și plajă pe timpul verii, atunci când turiștii, adunați în jurul focului, dau mai departe unii către alții legendele misterioase despre acest loc.
Una dintre cele mai interesante povești este legtă de existența unor monștri în adâncurile lacului; niște creaturi uriașe, printre care lostrițe de trei metri lungime, care ar ataca înotătorii și bărcile.
Citește și:
Darius Vâlcov ar putea fi extrădat în România
În ce loc exotic s-ar afla primarul Cătălin Cherecheș
Italia, paradisul românilor condamnați la închisoare. Darius Vâlcov și Ionel Arsene, viitor de lux
O altă poveste care dă fiori multora este despre un camion care a căzut în lac în urmă cu mai bine de un deceniu și jumătate. Echipa de scafandri adusă pentru a scoate camionul și trupul neînsuflețit al șoferului, ajunsă la mal, după prima scufundare, a refuzat să mai coboare fără cuști metalice de protecție, susținând că pe fundul lacului ar fi văzut niște pericole pe care nu știu cum să le denumească.
De asemenea, se mai spune că, în adâncurile sale, Lacul Tarnița ascunde o comoară cu aur, argint și pietre prețioase. Tradiția locală vorbește despre un război care a avut loc acolo cu mulți ani în urmă, când localnicii din Tarnița, pentru a-l păstra avuția, ar fi ascuns o comoară în adâncurile lacului, pentru a o proteja de invadatori. O alta spune că un descendent al monstrului din Loch Ness ar trăi în Lacul Tarnița.
Citește și:
Poliția de Frontieră explică fuga lui Cherecheș. Primarul a plecat cu un taxi
Filmul complet al crimei de la Sibiu. Cum au plănuit cei cinci suspecți jaful în cel mai mic detaliu
O altă legendă este cea a cetății subacvatice. Se spune că o cetate ar fi fost acoperită de ape în urma unui cutremur sau a unei inundații și că, din acel moment, a rămas ascunsă tuturor.
Oamenii de știință spun că toate acestea sunt legende urbane, căci nu există dovezi clare care să certifice existența comorilor sau a cetățnii subacvatice. Chiar și așa, asta nu înseamnă că nu ar exista un sâmbure de adevăr sau că oamenii oare vor să își lase imaginația dusă de val nu o pot face în continuare.