Showbiz

Oana Lis, abuzată de tatăl alcoolic în copilărie: „Dacă chemam poliția, tot pe noi ne amenda”

schedule 07 feb. 2023, 11:35

Oana Lis, abuzată de tatăl alcoolic în copilărie: „Dacă chemam poliția, tot pe noi ne amenda”
Sursa foto (c): YouTube theXclusive

Oana Lis nu a avut deloc o copilărie fericită, din cauza tatălui ei alcoolic care le-a abuzat pe ea și pe mama sa. De cele mai multe ori, nici poliția nu avea cum să le mai ajute, ba chiar le amenda tot pe ele, deoarece apelau la ajutorul lor prea des. Iată ce a declarat partenera de viață a lui Viorel Lis despre cei mai grei ani din viața sa.

Oana Lis, despre abuzurile din copilărie 

Copilăria nu este o perioadă de care Oana Lis să își amintească având zâmbetul pe buze, pentru că este marcată de amintirile cu tatăl ei care a abuzat-o, din cauza faptului că era alcoolic și pentru că nimeni nu i-a oferit ajutorul de care avea nevoie la vremea respectivă. Invitată în cadrul emisiunii „În Oglindă”, ea a povestit prin ce a fost nevoită să treacă alături de mama sa, care a avut la rândul ei de către bărbatul care devenea și mai violent, după ce consuma alcool.

După părerea ei, privind în urmă, părintele său devenise un monstru pe care nici măcar poliția nu mai avea puterea de a-l opri. Erau zile în care tot ea și mama sa erau certate pentru că au apelat la ajutorul oamenilor legii și riscau să fie amendate, motiv pentru care își rugau vecinii să sune ei, pentru a nu mai fi certate și nici pentru a risca o amendă.

"Am un flash cu mama mea, tata o bătuse cu un baros, arăta ca un dalmațian. Am chemat salvarea pentru că era inconștientă. A fost un episod în care el a vrut să ne dea foc. Eram în pijama, a aruncat benzină pe mine și am avut noroc că stăteam la parter, am sărit pe geam.
Tata era băut, dintr-un om violent, devenea și mai violent. Tata devenise un monstru. Chiar dacă chemam poliția, tot pe noi ne amenda, trebuia să rog vecinii să cheme poliția, ca să nu ne certe pe noi. Nu simțeam că am pe nimeni care să mă ajute. Acum, ca și psiholog, îmi dau seama că avea nevoie să renunțe la alcool, de tratament psihiatric. Omul era cu probleme.", a declarat Oana Lis, pentru „În Oglindă”.


Oana Lis și-a deschis inima în fața lui Mihai Ghiță și a povestit că îi era foarte frică de tatăl ei și îl asculta în tot ceea ce spunea. Un moment pe care nu îl poate uita este cel în care părintele îi prezentase un bărbat de 30 de ani cu care urma ca aceasta să se mărite, fiind cel mai probabil vorba despre o înțelegere financiară între cei doi bărbați. Asta nu este tot. Vedeta a fost abuzată și sexual, dar a preferat ca nimeni să nu știe lucrul acesta despre ea, după ce s-a mutat în București unde a început o viață nouă.

"Îl ascultam, îmi era foarte frică de el. Eu aveam 13 ani, iar tata mi-a prezentat un bărbat peste 30 de ani, să mă căsătoresc cu el. Posibil să fi existat o înțelegere financiară. Eu acum când vorbesc este și o femeie în mine și un copil rănit și meseria de psiholog pe care o practic, adică văd din mai multe perspective. Ani de zile am văzut din partea de copil rănit. De la 11 ani când m-au luat înapoi să am grijă de fratele meu, tatăl meu m-a abuzat și sexual. Lucrul ăsta l-am ascuns când eu am venit în București și cumva mi-am băgat în cap că nu s-a întâmplat. El m-a manipulat, pentru că un om care a făcut pușcărie știe să manipuleze. M-a manipulat în așa fel încât mi-a spus că e ceva normal să se întâmple lucrul ăsta între noi.", a adăugat vedeta.

Oana Lis a mai spus despre el că știa foarte bine cum să o manipuleze, astfel că a făcut-o să creadă că toate situațiile prin care o făcea să treacă erau unele normale și pentru că nu văzuse lumea dincolo de viața dură pe care o avea, îl credea cu adevărat. Psiholog fiind, își dă seama care erau problemele bărbatului de la vremea aceea, dar și cum ar fi putut să îl ajute, dacă ar fi avut cunoștințele pe care le are acum.

"Tata a continuat. A fost combinat cu o femeie și și cu fetița acelei femei, de 13-14 ani. În general, un abuzator repetă ceea ce a făcut. Da, tata a abuzat și altă fetiță. I-a promis fetiței că o ia de nevastă, a dus-o cu vorba și nu a mai depus plângere.", a mai zis Oana Lis, în aceeași emisiune.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---