Locale

Medicul Cornel Petreanu, moarte învăluită în mister. Doctorul cercetat pentru mită a intrat cu viteză într-un cap de pod, după ce a fugit brusc de lângă soția însărcinată

schedule 09 oct. 2023, 09:32

Medicul Cornel Petreanu, unul dintre chirurgii de la Institutul „Marius Nasta”, cercetat pentru luare de mită, a murit într-un mod bizar. S-a stins după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod feroviar, la ieșirea din Otopeni spre Ploiești, după ce a fugit brusc de lângă soția însărcinată. Straniu este că traficul pe Drumul Național 1 era lejer, șoseaua era uscată și nici alți șoferi nu au fost implicați în coliziune. Drept urmare, polițiștii iau în calcul și sinuciderea. Din luna septembrie a acestui an, doctorul era anchetat de procurorii anticorupție pentru că ar fi primit zeci de mii de euro de la pacienți pentru a-i opera. 

Accident învăluit în mister. Medicul Cornel Petreanu, cercetat pentru luare de mită, a murit într-un mod bizar

Accidentul a avut loc duminică, în jurul orei 9:40, la ieșirea din orașul Otopeni. Cornel Petreanu circula cu viteză mare spre direcția Ploiești și, în mod inexplicabil, s-a îndreptat spre piciorul podului feroviar de peste Drumul Național 1, fără să încerce să redreseze mașina sau să frâneze. 

În dimineața ultimei sale zile de viață, chirurgul ar fi fost la biserica din Otopeni, împreună cu soția sa, conform surselor Observator. La un moment dat, i-a spus acesteia că lipsește 15 minute. Accidentul ridică multe semne de întrebare, iar polițiștii iau în calcul și variante unei sinucideri. Familia doctorului de 48 de ani și colegii nu înțeleg ce s-a întâmplat.

„Eu cred că a fost un gest disperat, aşa mă gândesc, că era o persoană extrem de echilibrată, iar faptul că dimineaţă intră nu pare deloc... mda. Toată lumea, colegi de-ai lui, cu toţii am rămas efectiv şocaţi de o asfel de veste”, a mărturisit Irina Strâmbu, medic Spitalul „Marius Nasta”.
„Pe mine mă miră lucrul acesta. Deci, soţia lui este însărcinată. Să fi făcut o depresie atât de severă încât să nu mai pună în balanţă bune cu rele... Nu ştiu ce să zic”, spune Gilda Popescu, medic Spitalul „Marius Nasta”.

Cornel Petreanu, anchetat de DNA. Le-ar fi cerut pacienților mii de lei și sticle de alcool

Cornel Petreanu era unul dintre cei mai cunoscuți medici în chirurgia toracică din țara noastră și profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie. A fost ridicat de procurorii DNA, în data de 20 septembrie, în urma unor acuzații de luare de mită. 

În dosar sunt anchetați și alți medici de la Institutul „Marius Nasta”. Petreanu ar fi cerut bani pacienților pentru controalele pre și post operatorii, dar și pentru intervențiile chirurgicale

Denunţul a fost făcut chiar de managerul spitalului, Beatrice Mahler. „Din punctul meu de vedere, este nedemn pentru o astfel de persoană să se mai uite în ochii unui pacient. Salariul de la spital era în jur de 15.000 de lei”, declara atunci Beatrice Mahler, manager Spitalul „Marius Nasta”.

Anchetatorii susțin că medicul primea uneori de la pacienți chiar și 2.000 de lei, dar și sticle de alcool, care mai apoi ar fi fost vândute la pahar în satul natal. 

În urma perchezițiilor, anchetatorii au găsit în apartamentul său din Sectorul 1 suma de 50.000 de euro, bani care nu au putut fi justificați.

Reputatul doctor a fost inițial reținut pentru 24 de ore, apoi a primit măsura controlului judiciar. Trebuia să treacă de două ori pe săptămână pe la poliția din Otopeni, pentru a da cu subsemnatul.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---