Locale Sănătate

Cauzele accidentului în care a murit medicul Cornel Petreanu. Doctorul cercetat pentru șpagă nu purta centură și nici nu a frânat

schedule 10 oct. 2023, 08:07

Apar noi informații în cazul accidentului bizar în care a murit Cornel Petreanu, chirurg de la Institutul „Marius Nasta” cercetat pentru șpagă. Doctorul nu purta centura de siguranță și nici nu pare să fi frânat înainte să se izbească cu mașina de un pod de pe DN1.

Medicul Cornel Petreanu nu purta centura şi nici nu a frânat

Ultimele momente din viața lui Cornel Petreanu pot da indicii importante în cazul accidentului în care a murit reputatul medic. Un alt punct important va fi expertiza tehnică a mașinii sale. 

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum bărbatul nu a avut nicio intenție de a frâna. Traficul pe Drumul Naţional 1 era lejer, şoseaua era uscată şi nici alţi şoferi nu au fost implicaţi în coliziune. Rezultatele autopsie vor stabili dacă medicul a fost sau nu conștient în momentul impactului.

Un astfel de accident poate avea două cauze: o defecțiune tehnică a mașinii sau o eroare a șoferului, spun specialiștii auto. În ultima vreme, medicul se afla sub presiune, de când procurorii anticorupție îl anchetau pentru că ar fi luat mită de la pacienți. De aici apare și altă variantă luată în calcul de criminaliști.

„Când cei care cred că nu vor ajunge vreodată în faţa justiţiei ajung acolo, fie fug din ţară, fie se predau, fie se sinucid. Şi aici, dacă nu avem problema medicală, avem de a face cu un suicid asumat şi unde orice altă frână interioară a fost anulată prin modalitatea prin care a ales să îşi curme viaţa”, a explicat Dan Antonescu, expert criminalist, pentru Observator
„În primul rând, maşina avea o viteză destul de mare. Conducătorul auto nu a avut nicio reacţie şi specialiştii spun că în acest accident a fost eroarea umană. Nu se vede niciun fel de încetinire. Poţi să ai o clipă de neatenţie, dar nu prea se vede din imagini că ar fi neatenţie. Acolo intrarea este dirijată, să spunem aşa”, Aurel Moraru, specialist în domeniul rutier.

Medicul care a murit în accidentul suspect de ieri făcea parte dintr-un lot de şapte doctori de la Marius Nasta, toţi anchetaţi pentru corupţie.

Anchetatorii susțin că medicul primea uneori de la pacienți chiar și 2.000 de lei, dar și sticle de alcool, care mai apoi ar fi fost vândute la pahar în satul natal. 

În urma perchezițiilor, anchetatorii au găsit în apartamentul său din Sectorul 1 suma de 50.000 de euro, bani care nu au putut fi justificați.

În cazul său s-a instituit măsura sechestrului constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile și poprirea sumelor aflate în conturile bancare, până la concurența sumelor de:

  • 2.355.913 lei
  • 74.943 euro
  • 21.300 dolari
  • 2.120 franci elvețieni
  • 100 lire sterline

Reputatul doctor a fost inițial reținut pentru 24 de ore, apoi a primit măsura controlului judiciar. Trebuia să treacă de două ori pe săptămână pe la poliția din Otopeni, pentru a da cu subsemnatul.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---