Speciale

Retrospectiva zilei 23 mai 2023

schedule 24 mai 2023, 01:22

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 23 mai 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Rezumatul primei zile de grevă în Educație. Ce au făcut profesorii în timpul acesta

A fost haos în prima zi de grevă generală din Educație. Elevii anunțați că se vor ține cursuri s-au trezit în fața ușilor închise, dascălii au stat singuri în clase și milioane de părinți sunt în impas, cu gândul la ce vor face de acum încolo cu copiii. Între timp, negocierile continuă. Ministrul Educației a mai pus luni două procente la majorările salariale, dar profesorii au refuzat oferta. Dascălii vor măriri de 50%, Guvernul le-a dat, momentan, 9%. În aceste condiții, nimeni nu știe cât ar putea dura greva. 
Citeste tot articolul »

2. Azi, protest la Ministerul Sănătății. Ce vor sindicaliștii din Sănătate pentru a nu intra în grevă

Nu doar profesorii sunt nemulțumiți, ci și sindicaliștii din Educație, care au anunțat că vor protesta, timp de două ore, azi, în fața Ministerului Sănătății. Ei amenință cu greva, dacă nu li se vor mări salariile și norma de hrană. 

Citeste tot articolul »

3. Ministrul Muncii, anunț despre cum vor fi reformate pensiile speciale

Vârsta de pensionare va crește treptat pentru toți românii, iar pentru unii vor dispărea pensiile speciale. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a stabilit, împreună cu reprezentanții Comisiei Europene, criteriile pe baza cărora va fi reformat sistemul de pensii speciale. 



Citeste tot articolul »

4. Greva profesorilor blochează rotativa. PSD a suspendat negocierile: cât vrea să amâne schimbarea de premier

Greva generală a profesorilor blochează și schimbarea de premier. Partidul Social Democrat (PSD) s-a speriat și a suspendat negocierile pentru rotativa guvernamentală. Acestea vor fi reluate după proteste, indiferent cât vor dura acestea. De cealaltă parte, liberalii forțează predarea ștafetei de la Palatul Victoria. Nicolae Ciucă își va depune mandatul vineri, așa cum era în calendarul inițial. 

Citeste tot articolul »

5. Șir de cutremure în Arad și Dâmbovița, în mai puțin de o zi. Ce magnitudini au avut seismele

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că mai multe cutremure au avut loc de luni seară până marți dimineață în Arad și Dâmbovița. Seimele au înregistrat magnitudini de până la 4.9 pe scara Richter.
Citeste tot articolul »

6. Jador a început să plângă la filmările propriului videoclip. Ce motiv a avut: „Vă iubesc!”

Jador a început să plângă, în fața fanilor lui din mediul online, în timp ce se afla la filmările propriului videoclip. Îndrăgitul artist de manele a primit câteva filmări de la fanii lui plecați peste hotare, să își câștige existența și s-a emoționat. Iată ce a povestit!
Citeste tot articolul »

7. Cine este Romică Țociu, concurent la America Express. Care este numele real al actorului și povestea poreclei „Musca Țețe”

Sezonul 6 America Express se apropie cu pași repezi. 9 echipe de vedete sunt pregătite să pornească pe Drumul Soarelui, care trece prin Columbia, Ecuador și Argentina. Printre ei se numără și actorul Romică Țociu, ce va fi însoțit în aventura vieții lui de fiul său Cătălin. Iată câteva detalii despre viața vedetei care va înfrunta necunoscutul în cel mai dus show televizat din România. 
Citeste tot articolul »

8. Maria de la "Bravo, ai stil!" a aruncat cu săgeți în colegele sale. Se vede deja câștigătoare: „Sper să le fie frică de mine”

Maria a fost invitată la  la "Bravo, ai stil", Backstage, unde a dat detalii despre persoana care a susținut-o și care o susține în acest proiect, despre faptul că se vede câștigătoarea concursului deja, dar a precizat cu zâmbetul pe buze și faptul că speră ca fetelor să le fie frică de ea în adevăratiul sens al cuvântului, deaorece asta ar însemna în mod clar că este o concurentă puternică.

Citeste tot articolul »

9. Petiție PSD în Parlamentul European pentru problemele din mediul rural

O petiție a fost înregistrată la Parlamentul European prin care se solicită o mai mare implicare și atenție din partea instituțiilor europene pentru problemele care există în mediul rural, a anunțat eurodeputatul Victor Negrescu.
Citeste tot articolul »

10. Theo Rose va deveni mamă în patru săptămâni. Artista vrea să nască pe cale naturală: „Are și cordonul în jurul gâtului”

Theo Rose va deveni mamă în doar patru săptămâni, iar de curând invitată fiind în cadrul unei emisiuni a vorbit despre ceea ce urmează să se întâmple în viața sa, despre faptul că vrea să nască pe cale naturală, dacă este posibil. Mai mult de atât, ea a fost la un control, iar fanii ei au crezut că a născut deja.

Citeste tot articolul »

11. Caz șocat în Râmnicu Vâlcea. Un bărbat s-a autoincendiat lângă un liceu

O tragedia a avut loc, marți dimineața, lângă un liceu din Râmnicu Vâlcea. Un bărbat și-a dat foc lângă instituția de învățământ. Pompierii au stins flăcările, însă victima a decedat.
Citeste tot articolul »

12. Andreea Tonciu, probleme cu fiica sa. Vedeta a primit sfaturi din partea unui psiholog: „7 ani e o vârstă minunată”

Andreea Tonciu are probleme serioase cu fiica ei, Rebeca. Micuța este foarte răsfățată, iar mama sa are momente în care simte că nu mai poate face față. De curând, un psiholog a decis să îi dea câteva sfaturi, după ce a analizat întreaga situație.


Citeste tot articolul »

13. S-a modificat calendarul Evaluării Naționale la clasa a VI-a. Când vor avea loc probele

Ministerul Educației a anunțat că a modificat calendarul Evaluării Naționale de la clasa a VI-a. Prin urmare, probele se vor decala cu o săptămână din cauza grevei generale declanșate de sindicatele din Educație.

Citeste tot articolul »

14. Când are loc marea finală Survivor România. Patru concurenți au rămas în joc: „Nici n-am avut curaj să visez să ajung la asta”

A mai rămas foarte puțin timp, până când se afla numele câștigătorului marelui premiu al emisiunii Survivor România. Timp de cinci luni, Faimoșii și Războinicii au dat tot ceea ce au avut mai bun pentru a ajunge cât mai departe în concurs, dar numai patru din ei au reușit să o facă.
Citeste tot articolul »

15. Deea Maxer, declarații dure despre fostul soț. Vedeta are planuri de nuntă cu Robert Drilea: „Era violent verbal, irascibil”

Deea Maxer are un nou iubit, pe care l-a cunoscut cu puțin înainte de Paște, dar are planuri serioase de viitor cu acesta. Vedeta a făcut câteva mărturisiri și despre fostul ei partener de viață, pe care l-a descris ca fiind un om care nu se iubește pe el însuși și care este violent verbal și irascibil.

Citeste tot articolul »

16. Restricţii de circulaţie pe Centura Bucureşti. Lucrări în nopţile de marţi şi miercuri

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că în noaptea de marți miercuri vor fi aplicate restricţii de circulaţie pe Centura Bucureşti pentru mai multe lucrări.
Citeste tot articolul »

17. George Simion a dat buzna în cabinetul lui Ciolacu pentru a-i cere socoteală. „Nu vom tolera pumnul în gură!”

George Simion a dezlănțuit un nou scandal în Parlament. Liderul AUR împreună cu alți colegi de partid au dat buzna în biroul președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru a-i cere socoteală pentru sancțiunile aplicate deputaților AUR care au făcut zarvă în Parlament.
Citeste tot articolul »

18. Angajații din România ar putea beneficia de încă o zi liberă

Salariații din România ar putea avea parte de încă o zi liberă. Potrivit unei propuneri legislative, angajații ar putea avea parte de o zi liberă plătită în scopul participării la cursurile de prim ajutor.

Citeste tot articolul »

19. Cine este Iulia Albu de la America Express. Puțini știu că a avut probleme serioase cu greutatea

Iulia Albu a acceptat provocarea de a participa în cadrul emisiunii America Express alături de partenerul de viață, Mike. Vedeta s-a îndrăgostit de formatul concursului, încă de pe vremea când a fost invitată într-unul dintre sezoanele Asia Express, iar când i s-a propus să fie la rândul ei concurentă, nu a putut să refuze această oportunitate unică în viață.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---