Showbiz

Cine este Romică Țociu, concurent la America Express. Care este numele real al actorului și povestea poreclei „Musca Țețe”

schedule 23 mai 2023, 10:37

Sezonul 6 America Express se apropie cu pași repezi. 9 echipe de vedete sunt pregătite să pornească pe Drumul Soarelui, care trece prin Columbia, Ecuador și Argentina. Printre ei se numără și actorul Romică Țociu, ce va fi însoțit în aventura vieții lui de fiul său Cătălin. Iată câteva detalii despre viața vedetei care va înfrunta necunoscutul în cel mai dus show televizat din România. 

Cine este Romică Țociu de la America Express

Romică Țociu s-a nascut în anul 1962, la Craiova, și este un actor român. Despre studiile acestuia se știu puține, dar se spune că acesta ar fi lucrat ca sculer-matrițer înainte de Revoluție. 

Într-un interviu pentru Revista VIVA, actorul a povestit că primii bani și i-a câștigat lucrând pe litoral, vânzând gogoși sau sucuri pe plajă. 

„Primii bani i-am câștigat lucrând la mare. Vara plecam pe litoral şi vindeam gogoși sau sucuri pe plajă. Am făcut parte şi din brigăzile artistice ale momentului. În clasa a 12-a, la proiectul de final, pe care trebuia să îl scrii tehnic, eu am reuşit să îl scriu cu mâna liberă. Le scriam colegilor din armată felicitări şi tot felul de texte… Am făcut de toate, crede-mă!”, a declarat Romică Țociu. 

Cum a intrat în lumea actoriei

Romică Țociu a povestit că primul rol pe care l-a avut a fost pe când era clasa a 12-a. Ulterior, au urmat 10 ani de festivaluri și concursuri la care a obținut premii. 

„Dintotdeauna mi-am dorit actorie. Am început la 5 ani, când am furat cutia sertarului noptierei bunicii mele și am ieșit în fața porții cu o cutie și un acordeon și am început să cânt. După asta, am urcat pe scenă la un cinematograf de vară, am spus o poezie și am primit aplauze.
În clasa a 12-a am primit rolul bufonului în „A douăsprezecea noapte”, după care am început să joc alături de amatori. Am făcut asta timp de 10 ani, am fost la toate marile festivaluri de umor din țară și am câștigat toate premiile. Am știut dintotdeauna că asta este meseria mea”, a mai spus actorul. 

Cum s-a cunoscut cu Cornel Palade

Romică Țociu și Cornel Palade formează un cuplu imbatabil de scenă, ba chiar de când s-au întâlnit, rare sunt ocaziile în care cei doi să apară public separat. Ei s-au găsit în anul 1989, la un festival în Galați. Țociu a venit la teatrul unde Palade era deja actor, iar cel din urmă l-a rugat pe un regizor din București să le pună în scenă un spectacol la Teatrul Național de Operă și Operetă Nae Leonard din Galați. 

„Cornel voia să lucreze alături de un coleg mai tânăr, iar regizorul a sugerat să meargă împreună până la clubul CFR pentru a vedea pe unul tare de la Craiova.
Cornel a venit, m-a văzut și m-a plăcut. De asta am zis că el a fost unul dintre mentorii mei. A fost visul meu, așa că, atunci când am fost întrebat dacă nu vreau să merg, nu am putut rata șansa.
Am dat o probă la Nae Leonard, iar în martie, după Revoluție, am ajuns la teatru, și de acolo toată viața mea s-a schimbat”, a mai declarat Țociu. 

Romică Țociu, zis „Musca Țețe”: povestea poreclei și numele real

Deși pe scenă se prezintă Romică Țociu, cunoscut de unii după porecla „Musca Țețe”, nu mulți sunt cei care cunosc numele real, complet, al artistului. Chiar dacă este unul dintre cei mai cunoscuți români și se află de multă vreme în lumina reflectoarelor, există încă multe amănunte din biografia sa care nu sunt știute de public. 

Pe numele său real Constantin Romeo Roma Țociu, artistul a mărturisit că prima poreclă pe care a primit-o a fost în timp ce era elev în clasa a VIII-a, atunci când colegii au început să-i spună Musca Țețe, deoarece era mai mereu o fire extrem de agitată.
„Nu prea am avut porecle, îmi amintesc că prin clasa a VIII-a au început colegii să îmi spună «Musca Țețe» pentru că eram la fel ca acum, nu puteam să stau locului și eram peste tot, zum-zum”, a declarat artistul, potrivit viva.ro.
„Romică am fost botezat pe vremea când lucram la brigada artistică, prin 80 și ceva. Atunci, toată lumea îmi spunea Toni, de la Toma. Prietenii mei nu mi-au spus niciodată Romeo, Romică sau Costică. În momentul în care s-au împărțit rolurile și am fost întrebat cum mă cheamă, regizorului nu i-a plăcut Toni, i se părea că Romică de la Romeo era mai potrivit. Până atunci, eu am căutat un nume care să meargă cu Țociu, dar nu am găsit. De atunci, așa am rămas, Romică Țociu”, a mai spus actorul, pentru sursa menționată mai sus. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9762 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6699 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.7698 RON
-0.00210
HUF
HUF: 1.2629 RON
-0.00260
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.1198 RON
0.00490
Convertor valutar

Rezultat: ---