Speciale

Retrospectiva zilei 06 septembrie 2023

schedule 07 sept. 2023, 01:19

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 06 septembrie 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Testarea antidrog în școli ar putea fi introdusă de anul acesta. Se va face doar în unele instituţii de învăţământ

Deși mai sunt câteva zile și va începe școala, măsura controversată a testării elevilor pentru consumul de droguri a fost dezbătută marți și la Ministerul Afacerilor Interne. Ministrul Educației a confirmat că testarea ar putea fi introdusă chiar de anul acesta în unele unități de învățământ, însă deocamdată nu există un plan concret de acțiune. Cel mai important aspect rămâne în continuare acordul părinților.
Citeste tot articolul »

2. Sorana Cîrstea, eliminată de Karolina Muchova în două seturi, în sferturi, la US Open 2023

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, favorită 30, a fost eliminată, în noaptea de marţi spre miercuri, în sferturile de finală ale US Open 2023, ultimul grand slam al anului, de către sportiva cehă Karolina Muchova. 

Citeste tot articolul »

3. Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia a revenit în țară. Ce mesaj a transmis premierul Ciolacu

Primul pacient român, un pompier de 28 de ani din București, tratat în străinătate după exploziile de la Crevedia, a revenit în țară, în noaptea de marți spre miercuri, din Austria. Alți 11 pacienți răniți în același eveniment sunt încă tratați peste hotare. Mesajul premierul Marcel Ciolacu.
Citeste tot articolul »

4. Reacția uluitoare a pensionarei din Galaţi care era să omoare un alpinist utilitar, după ce a început să tragă de corzi: „Eu ce vină am? Mi-am cerut scuze”

O pensionară din Galați a tras cu putere de corzile de siguranță care susțineau un alpinist utilitar ce muncea la etajul 11. Salvarea bărbatului a fost o fereastră deschisă, pe care s-a aruncat în ultima clipă. Femeia s-a ales cu dosar penal pentru loviri și alte violențe. 

Citeste tot articolul »

5. Simona Hapciuc, abandonată de mamă când era copil. Consideră că este deja moartă pentru ea: „M-a lăsat la bunici”

Simona Hapciuc a fost abandonată de mama sa, pe vremea când era doar copil. Consideră că este deja moartă pentru ea, din cauza răului pe care i l-a făcut în trecut.
Citeste tot articolul »

6. România găzduiește Summitul Iniţiativei celor Trei Mări. Ce teme vor fi abordate

România va găzdui astăzi Summitul Iniţiativei celor Trei Mări pentru a doua oară. Reprezentanţi ai 12 state şi ai mai multor foruri economice şi politice mondiale vor veni azi în București. Pe agenda discuțiilor sunt mari proiecte de infrastructură care vor conecta regiunea în sectorul energetic, al transporturilor și cel digital, așa încât să se reducă diferențele economice și de dezvoltare între statele membre. 

Citeste tot articolul »

7. Atac cu drone rusești asupra portului Izmail. Ucrainenii susțin că o persoană a murit

Rusia a lansat miercuri dimineață un atac cu rachete și drone asupra capitalei ucrainene Kiev și a regiunii Odesa, omorând un om și provocând incendii și distrugeri în portul Izmail de pe fluviul Dunărea, situat în apropierea graniței cu România. 
Citeste tot articolul »

8. Maria Constantin, desființată de fani pentru că s-a măritat din nou. Artista le-a dat peste nas: „Am simțit multă răutate”

Maria Constantin a fost luată la rost de către o parte dintre fanii săi, pentru că a decis să se mărite din nou. Nu a trecut prec mult timp și vedeta le-a dat replica gurilor rele.
Citeste tot articolul »

9. Ana Baniciu și Edy Kovacs, nuntă atipică. Îndrăgostiții nu vor respecta tradițiile: „Nu vom avea nici dansul mirilor”

Ana Baniciu și Edy Kovacs vor face o nuntă atipică, în această toamnă, în care nu vor respecta deloc tradițiile și nu vor avea nici măcar dansul mirilor. Ce a povestit artista despre ziua cea mare!

Citeste tot articolul »

10. Avocatul patronilor staţiei GPL își apără clienții: „Se putea întâmpla la oricare stație”. Doldurea și Stângă, audiați o oră de procurori

Avocatul celor doi patroni ai stației GPL din Crevedia distrusă în urma unor explozii susține că afacerea acestora a fost concepută astfel încât „să nu își asume nici măcar riscul unei scântei”, dar un eveniment „se poate întâmpla la oricare dintre stațiile GPL”. Între timp, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă au fost audiați timp de o oră de procurori. 
Citeste tot articolul »

11. Fosta soție a lui Bordea și Spike sunt împreună. Artistul a fost cavaler de onoare la nunta lor: „Care este problema?”

Un nou cuplu în lumea mondenă. Fosta soție a lui Cătălin Bordea și Spike sunt împreună, iar artistul a dat primele declarații, după ce a fost surprins sărutându-se cu noua lui iubită. Iată ce a zis!

Citeste tot articolul »

12. Cabral și Andreea Ibacka, decizie importantă pentru viitorul fiicei lor. De ce au înscris-o la o grădiniță de stat

Cabral și Andreea Ibacka au luat o decizie importantă pentru viitorul fiicei lor și sunt de părere că este cel mai bun lucru pe care l-ar fi putut face pentru ea. Iată de ce au înscris-o la o grădiniță de stat, ci nu la una privată!
Citeste tot articolul »

13. Analiștii străini îi contrazic pe Iohannis, Ciolacu și Tîlvăr. Dovada că o dronă rusească a lovit România.

Chiar dacă ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, premierul Marcel Ciolacu și președintele Klaus Iohannis neagă faptul că o dronă rusească a căzut în România, analiștii străini de la grupul OSINT GeoConfirmed dau dreptate Ucrainei. Experții au concluzionat că în dimineața zilei de 4 septembrie o dronă a armatei ruse Shahed s-a prăbușit și a explodat în interiorul României, membră NATO. Ei au completat că drona a fost, cel mai probabil, lovită și deviată de apărarea ucraineană, deci nu este vorba despre un atac intenționat sau o greșeală din partea rușilor. 

Citeste tot articolul »

14. Fiul Danei Nălbaru este un geniu. La doar 7 ani se pregătește pentru Bacalaureat și facultate: „E haios să ai așa un copil”

Fiul Danei Nălbaru este un geniu, iar la vârsra de doar 7 ani, acesta se pregătește pentru Bacalaureat și pentru facultate. Mama lui este mândră că are un asemenea copil.
Citeste tot articolul »

15. Oana Roman, criză de nervi din cauza fiicei sale. Ce a făcut Isa în lipsa ei: „Foarte rar mă supără”

Oana Roman a făcut criză de nervi din cauza fiicei sale, care deși o supără foarte rar, a reușit să o facă să aibă o reacție cu totul și cu totul neașteptată. Ce a enervat-o atât de tare pe fiica lui Petre Roman!
Citeste tot articolul »

16. Bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României. Tîlvăr confirmă

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat că, marți seară, au fost găsite în Tulcea bucăți ce par a fi de dronă. Pentru moment, nu este clar dacă a fost un atac direct sau un ricoșeu. Analiștii străini au geolocalizat încă de marţi seară imaginile publicate de ucraineni şi au ajuns la concluzia că în dimineața zilei de 4 septembrie „foarte probabil o dronă rusească Shahed s-a prăbușit și a explodat în România, cel mai probabil după ce a fost lovită de apărarea aeriană ucraineană”. Este vorba de atacul asupra portului Izmail din noaptea de duminică spre luni. 

Citeste tot articolul »

17. Lefties vine în premieră în România, cu ultimele tendințe în modă la prețuri accesibile

Brandul se lansează pentru clienții români în această toamnă, odată cu deschiderea primului său magazín de tip flagship în data de 5 octombrie 2023, în centrul comercial Promenada Craiova și totodată, a lansării magazinului online www.lefties.com, oferind astfel românilor posibilitatea de a comanda și online în oricare moment al zilei. 
Citeste tot articolul »

18. Profesori de elită, copii fără meditații și zero toleranță la bullying: oferta Școlii Evrika, cea mai nouă școală privată din București

Școala Evrika – cel mai nou proiect educațional semnificativ pentru învățământul primar și gimnazial din Capitală – vrea să rezolve două probleme mari cu care se confruntă părinții și copiii: meditațiile și bullyingul de la școală. 


Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---