Social

Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și opt luni de închisoare. Cum va fi adus din Italia în România

schedule 19 oct. 2023, 07:41

Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și opt luni de închisoare. Cum va fi adus din Italia în România
Foto: Captura video Stirile PRO TV/YT

Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat definitiv miercuri la 13 ani și opt luni de închisoare. Judecătorii au redus pedeapsa inițială cu doi ani și au stabilit ca părinții victimei să primească 200.000 de euro și 100.000 de lei daune.Despăgubirile trebuie plătite, însă, de societatea City Insurance, care este în faliment, iar inculpatul trebuie adus din Italia ca să ajungă după gratii.  

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv

Curtea de Apel Bucureşti a dat verdictul şi a micşorat condamnarea iniţială, după multe amânări.Avocaţii familiei Iorgulescu, care au pledat pentru o pedeapsă la jumătate, sunt de părere că Mario Iorgulescu a fost condamnat prea aspru. 

„Ce reacţie să ai la o asemenea mizerie. Pur şi simplu un precedent periculos, dar nu am nicio reacţie”, a declarat Florin Durgheu, avocatul lui Mario. 

Gino Iorgulescu susține că fiul nu a fost drogat în momentul producerii accidentului

Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal şi tatăl condamnatului, miza şi el pe o pedeapsă mai mică. El susține și că are dovezi că fiul nu era drogat în momentul accidentului. 

„Să fie un proces corect. Dar vreau să vă mai spun ceva: băiatul meu nu a fost drogat şi cine mai spune că e drogat o să aibă o mare surpriză că noi avem dovezi şi o să plătească”, a spus Gino Iorgulescu. 

Judecătorii care au dat sentinţa au avut, însă, în dosar expertize - Mario Iorgulescu conducea beat şi drogat cu cocaină când a intrat cu 164 de kilometri pe oră pe contrasens. A lovit maşina în care era Dani Vicol, un tânăr de 24 de ani, tatăl a doi copii, care a murit pe loc.

Mario Iorgulescu va fi extrădat, după ce va fi localizat în Italia

Imediat după accident, Mario Iorgulescu a fost scos din țară de către părinții lui și dus în Italia, pentru a încerca să evite extrădarea. L-au internat în clinici medicale şi au încercat să demonstreze că nu este apt să participe la procese şi audieri.

Acum că a fost dată sentinţa finală, poliţia îl va căuta pe Mario Iorgulescu la adresele din România. Dacă autoritățile nu îl vor găsi, îl vor da în urmărire internațională. Odată localizat în Italia, va începe procedura de extrădare. 

În acest caz, există două variante. Dacă tânărul va colabora, va fi extrădat în procedură de urgență, adică în maximum 24 de ore. Dacă nu este de acord să fie predat autorităților române, va fi ținut în arest preventiv în Italia până o instanță va decide dacă și când va fi trimis în țara natală, procedură care nu poate dura mai mult de 6 luni. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---