Politic

Ciucă: „O parte dintre actualii miniștri PNL nu se vor mai regăsi în viitorul guvern”

schedule 11 apr. 2023, 12:10

Ciucă: „O parte dintre actualii miniștri PNL nu se vor mai regăsi în viitorul guvern”
LCV / Shutterstock

Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat că o parte dintre actualii miniștri liberali nu se vor mai regăsi în viitorul Guvern, condus de Marcel Ciolacu, liderul PSD. Nicolae Ciucă a menționat că rocadă se va desfășura așa cum a fost stabilit.

Ciucă, despre miniștrii PNL în viitorul Guvern

Premierul Nicolae Ciucă susține că rocada va avea loc așa cum a fost planificat anterior.

„Rocada este în plan a se desfăşura, aşa cum ne-am asumat", a afirmat Nicolae Ciucă la sfârșitul Conferinţei Internaţionale "Smart Diaspora 2023. Diaspora în învăţământ superior, ştiinţă, inovare şi antreprenoriat" organizată la Timişoara.

Nicolae Ciucă a vorbit și despre faptul că ar putea pierde funcția de președinte a PNL după rocadă. Oficialul român spune că nu îi este frică de o asemenea schimbare. Singura frică a lui este legată de cu totul altceva.

În viziunea sa, cel mai important lucru este să își facă treaba și să nu țină neapărat ce funcție ocupă, deoarece tot ce contează este să servească poporului român.

„Am mai spus-o o dată într-un interviu şi o spun şi acum: mi-e teamă să nu mor neîmpărtăşit. În rest, de ce să-mi fie teamă? De ce să ne fie teamă? Credeţi că pentru cineva anume contează un scaun, o funcţie? Nu. Contează să ne facem treaba, iar treaba trebuie făcută în aşa fel încât oamenii să simtă că muncim pentru ei. Şi, vizavi de toate celelalte aspecte care au apărut în presă, ele sunt parţial adevărate, pentru că fiecare livrează ceea ce crede şi îi convine că-i este bine. Dacă este să considere cineva că am servit cuiva anume, am servit cetăţenilor României şi României, nu vreunui partid anume", a susţinut Ciucă.

Premierul României a vorbit și despre stadiul în care se află evaluările miniștrilor PNL și despre posibilitatea ca unii să nu se regăsească în viitorul guvern.

„Fiecare dintre miniştri va fi evaluat şi fiecare îşi va regăsi poziţia în viitor. Categoric, da", a răspuns Ciucă.

Ciucă va alege șefia Senatului

Premierul României a anunțat că nu are de gând să rămână în Guvernul Ciolacu în funcția de ministru al Apărării, ci va alege șefia Senatului, funcția care este oricum vacantă, potrivit unor surse guvernamentale.

Nicolae Ciucă a transmis că nu vrea să revină la șefia Ministerului Apărării Naționale, în special după ce a ocupat funcția de premier al României.

„E o chestiune de principiu” ar fi spus liderul de la Palatul Cotroceni, potrivit surselor citate. 

Totodată, premierul României este dispus să opteze pentru șefia Senatului, o funcție care este vacantă, Alina Gorghiu fiind vicepreședintă cu atribuții de președinte.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---