Showbiz

Soția lui Călin Donca, de la o viață în sărăcie la o femeie milionară: „Dormeam pe niște saltele, pe jos”

schedule 22 sept. 2023, 09:20

Milionarul român Călin Donca a surprins întreaga țară, zilele acestea, după ce a fost reținut pentru 30 de zile, fiind acuzat de evaziune fiscală și de construirea unui grup infracțional organizat. Uimitor a fost pentru unii în contextul în care afaceristul afirma pe internet că s-a ridicat de jos, în condiții legale, dând chiar sfaturi pentru antreprenori. Tot din mediul online, despre omul de afaceri știm că are o familie mare și frumoasă, cu cinci copii. Iar dintr-un interviu am aflat că soția sa, Orianda Donca, asemenea partenerului ei, nu a trăit mereu în lux. 

Milionarul Călin Donca a fost arestat preventiv de ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate, fiind acuzat de evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital pentru a promova o criptomonedă creată de el și asociații săi. 

Călin Donca e acuzat că, împreună cu alţi patru oameni de afaceri, şi-ar fi ascuns veniturile pentru a nu plăti taxe şi impozite. Procurorii mai spun că a delapidat mai multe societăţi şi că vindea criptomonede despre care minţea că pot aduce câştiguri de 100 de ori mai mari ca investiţia. 

Prejudiciul creat în dauna bugetului de stat prin fapte de evaziune fiscală este de aproape 4 milioane de lei, spun anchetatorii. Cel creat în dauna firmelor coordonate de Călin Donca este de 1,6 milioane de lei, iar prejudiciul cauzat cumpărătorilor de criptomonede în acest moment a fost calculat la echivalentul sumei de 700.000 de dolari. 

Călin Donca a intrat în lumea afacerilor de tânăr. A vândut asigurări, pensii private, s-a implicat în afaceri imobiliare, dar lozul câștigător l-a tras când și-a început business-ul cu panouri fotovoltaice. 

Dar nu a avut mereu o viață luxoasă, a povestit el: „Eu am fost născut în Reșița, într-o garsonieră de 20 de metri pătrați. Eram sătul de sărăcie. Mâncam în fiecare zi pâine și ulei”. 

Nici soția sa, Orianda Donca, nu a trăit în puf în copilărie. Cei doi s-au cunoscut la Timișoara, având o relație de mai bine de 14 ani. Înainte ca ea și soțul să aibă succes financiar, aceștia duceau o viață simplă. 

„Am locuit într-un apartament în chirie, nu aveam mobilă deloc, dormeam pe niște saltele pe jos. Aveam o viață în care eram foarte ordonați pe partea de educație. În fiecare dimineață ne trezeam și citeam împreună, făceam sport, mergeam la vânzări, munceam non-stop, de luni până duminică. Am muncit foarte mult, într-o perioadă în care majoritatea se distrează, ca să putem să avem ceea ce avem în momentul de față”, a declarat Orianda Donca, potrivit celor de la a1.ro

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---