Sănătate

Slăbește în cinci zile! Care este secretul pentru a pierde în greutate într-un timp atât de scurt

schedule 06 aug. 2023, 10:13

Slăbește în cinci zile! Care este secretul pentru a pierde în greutate într-un timp atât de scurt
Foto: Shutterstock

Cu toții ne dorim să scăpăm rapid de kilogramele în plus acumulate fie din cauza dezorganizării, a stresului sau a lipsei de somn, factor foarte important pentru un stil de viață sănătos. Iar dacă ești genul de om care vrea să pună piciorul în prag și să ia taurul de coarne de azi, nu de luni, poți încerca această dietă de cinci zile, care, pe lângă faptul că te va scăpa de câteva kilograme, va face un mare bine organismului. Află totul despre această metodă de slăbit pentru ca în curând să-ți vezi visul cu ochii pe cântar. 

Secretul care te va ajuta să slăbești în cinci zile

Deși pare puțin probabil, potrivit savantului italian Valter Longo, există o dietă care îți va permite să slăbești în doar cinci zile. Sigur că numărul de kilograme pierdute depinde de fiecare corp, dar oricât de mic ar fi acesta, cu siguranță va reprezenta impulsul de care aveai nevoie în viața ta. 

Procesul de slăbire nu este doar o chestiune de vanitate, ci și o problemă de sănătate, fiindcă în ultimii ani bolile cardiovasculare au crescut considerabil și îi aduc pe mulți pe marginea prăpastiei. 

Dar niciodată nu este prea târziu pentru a face un pas spre bine. Potrivit lui Valter Longo, această dietă nu numai că îți va permite să slăbești, dar te va face și să arăți mai tânără datorită metodei pe care o implementează. Pentru a testa efectele acestei diete, jurnalistul Denham Hitchcock de la terra.com.mx a urmat o dietă de cinci zile, iar rezultatele au fost incredibile.

Studiile sale după acest regim au arătat o creștere puternică a celulelor din corpul său responsabile de repararea și refacerea țesutului deteriorat. 

În ce constă dieta de cinci zile

Dieta de cinci zile constă în post intermitent pentru a ne detoxifia organismul de alimente nepotrivite. Conform studiului lui Longo, oamenii pot scăpa astfel de celulele dăunătoare din corpul lor și pot crește noi celule stem atunci când încep să mănânce echilibrat din nou. 

Pentru a slăbi în cinci zile, este interzis consumul de alimente solide, adică poți bea doar apă, ceaiuri, bulion de legume și suc de fructe. Trebuie să faci asta timp de cinci zile, pentru a-ți detoxifia organismul.

Termenul medical pentru acest proces este autofagie, care apare atunci când organismul se află într-o stare de înfometare. Procesul a fost studiat în întregime pentru prima dată de către omul de știință japonez Yoshinori Osumi, care a primit Premiul Nobel în 2016 pentru descoperirea sa.

În esență, acesta este mecanismul organismului de a scăpa de toate mașinăriile celulare vechi și descompuse (organite, proteine și membrane celulare) atunci când nu mai există suficientă energie pentru a le susține. Este un proces reglementat și ordonat de degradare și reciclare a componentelor celulare, potrivit organicsfood.ro


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---