Locale Politic

Scandalul de la Clubul Dinamo: antrenor de înot acuzat de viol, dat afară și anchetat

schedule 15 feb. 2024, 13:03

Scandalul de la Clubul Dinamo: antrenor de înot acuzat de viol, dat afară și anchetat
Tinnakorn jorruang/Shutterstock
Un antrenor de înot de 20 de ani de la CS Dinamo București a fost arestat pentru viol asupra unei fetițe de 7 ani, stârnind o investigație amplă.

Un antrenor de înot în vârstă de 20 de ani, colaborator al Clubului Sportiv Dinamo București, a fost arestat preventiv sub acuzația de viol asupra unei fetițe de șapte ani. Incidentul a șocat comunitatea și a declanșat o investigație amănunțită din partea autorităților. Tânărul, care nu era angajat direct, ci lucra în baza unui contract de activitate sportivă începând cu martie 2023, avea în grijă zilnic grupe de 8-10 copii pentru inițierea în înot.

Clubul Sportiv Dinamo a reacționat rapid, reziliind contractul antrenorului și oferind poliției toate înregistrările video necesare anchetei. Într-un comunicat, instituția a subliniat că a asigurat transparență totală și că părinții au acces permanent la antrenamentele copiilor. De asemenea, în urma incidentului, clubul a anunțat că va organiza sesiuni de formare pentru angajați, axate pe deontologie, etică și conduită profesională adecvată în relația cu minorii și persoanele vulnerabile.

Ancheta poliției a fost declanșată după ce mama victimei a raportat incidentul la Secția 6 Poliție. Din cercetările efectuate, s-a stabilit că fapta a avut loc în timpul orelor de program ale antrenorului, iar probele video au fost cruciale în stabilirea acuzațiilor. Președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a exprimat surprinderea și șocul întregii echipe la aflarea veștii, menționând că până în prezent nu au existat plângeri legate de comportamentul antrenorului.

Acest caz subliniază importanța supravegherii continue și a măsurilor de siguranță în instituțiile care se ocupă de copii, precum și necesitatea verificării atente a celor care lucrează direct cu minorii.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---